vrijdag 30 september 2016

Best wel lekker

Het was gisteren erg onduidelijk wanneer we nou daadwerkelijk last zouden gaan krijgen van orkaan Matthew. De één had het over 20.00 uur, de volgende sprak over 23.00 uur, maar 02.00 uur 's nachts hadden we ook gehoord.
Maar niemand kreeg gelijk. Matthew kwam niet, of nou ja, hij ging niet over Curacao. Net niet, het enige dat hij deed was alle wind meenemen naar de volgende lokatie. Het heeft vannacht wel wat geregend, maar ook niet schikbarend veel.
Alle voorzorgsmaatregelen waren dus voor niks. Ook goed. Beter maar zo dan dat alles kapot gewaaid was. 
Het normale leven lag vandaag nog wel op zijn gat. Bedrijven en scholen waren gesloten, want dat was gisteren zo bepaald. Ook waren sommige stranden nog dicht. Dit omdat de zee nog gevaarlijk ruw was en de golven verder het strand opkwamen dan normaal. Daaruit was zichtbaar dat er ergens op zee echt wel iets afgespeeld heeft.
Voor vandaag stond het staartje van de orkaan gepland. We zouden veel regen en onweer moeten verwachten.
Tot vanmiddag was er nog weinig van merkbaar, maar om 13.30 ging dan toch de kraan open.
Er zijn dan honden die ondanks wat gerommel en wat lichtflitsen echt nergens last van hebben.


Er zijn er ook die dan heel zielig zijn en het liefst bij je op schoot kruipen.


Ondertussen deden wij een spelletje Colonisten. Samen met Luna. Die hebben we ondersteund met wat lieve woordjes en aaitjes.


Het is een beetje wisselvallig gebleven. Dan was het weer even droog, maar kwam er niet veel later weer een nieuw buitje over. Het was niet heftiger dan een regenachtige dag in het regenseizoen.
Het waait alleen wat harder dan normaal en de temperatuur is lager. Eigenlijk is dat helemaal niet verkeerd, best wel lekker zelfs.
De honden vonden deze dag ook helemaal niet verkeerd en best wel lekker. Vannacht hadden ze het al keurig gedaan binnen. En vanmiddag vonden ze het binnen hangen ook prima. Heerlijk al die aandacht toch.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten