zaterdag 24 september 2016

Mister positive

Gisteren kreeg ik een leuk berichtje. Of ik vandaag tussen 12.30 en 13.00 thuis was.
Eh ja, dat denk ik wel. Het enige dat voor vandaag op de planning stond was het eventueel vangen van Stip, maar dan moest hij wel gezien worden.
Nu had ik gisteren de vangkooi uitgeleend en die persoon die hem geleend had kon de kooi pas na 13.00 uur weer inleveren. Eigenlijk kon ik voor 13.00 uur dus toch niet zo veel.
Maar waarom moest ik nou thuis blijven? Ik kreeg een flitsbezoek van iemand die je op tv in een flits voorbij ziet komen. Hier op Curacao is hij een held, maar een hoop Nederlanders kennen hem ook.
Ik kreeg bezoek van Churandy Martina. De atleet die onder de Nederlandse vlag meedeed aan de Olympische Spelen. Hij staat bekend als mister positive en dat is hij zeker. Ik vind het een geweldige mentaliteit dat als je vierde wordt je daar intens blij mee kunt zijn, omdat je meedoen zo veel belangrijker vindt dan winnen. En mister positive kwam dus bij mij in de tuin een rondje rennen. Haha nee, dat had hij vast gedaan als Renzo hem achterna was gegaan, want al die honden was toch wel een beetje spannend. Maar Renzo koos ervoor om zich wat afzijdig te houden.
Er was een andere hond die besloot dat dit haar moment of fame was. Onze Luna. 
Wat een portret! Toen Churandy bezig was met één van de pupjes kwam Luna er doodleuk even bij staan. En die kop dan naar die camera, om je te bescheuren! Alsof ze weet wat ze doet.
De foto is niet helemaal goed belicht, maar ik zet hem er toch bij. Gewoon even om te laten zien wat voor portret het is.


Uiteindelijk heeft Churandy onderstaande foto gebruikt voor op zijn officiele pagina. Zo is Luna ineens een beroemde hond.


De andere Luna, die nog steeds Luna heet omdat ze er zo goed naar luistert vond het bezoek ook erg gezellig. Misschien waren ze onder de indruk van die enorme spierballen, maar de dames waren overal voor in en hadden nergens moeite mee.
Binnen no time lag Luna 2 op haar rug.


En wat denk je? Zelfs ukkie die even langs was gekomen met haar foster liet zich vasthouden door mister Martina himself.

Misschien moet die man vaker langskomen. Dat positieve van hem zet zich voort in de dieren. 
Inmiddels staan er wat foto's op zijn website en delen wij die natuurlijk via Rescue Paws. Naamsbekendheid is erg fijn, maar niet het belangrijkste. Waar het vooral om gaat is dat als een bekend persoon zijn mening geeft over dierenwelzijn dat toch anders opgepakt wordt dan dat wij daar iets over roepen. Laten we hopen dat de positieve inbreng van Churandy niet voor niks was.
Wij hebben in ieder geval een leuke middag gehad.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten