vrijdag 16 september 2016

Niet ontevreden

Het was vandaag weer een vrijdag als zovele. Je zou niet denken dat gisteren het hele eiland plat gelegen heeft. Toch is het echt zo, maar ben ik weer heel blij dat het voorbij is.
Behoudens dat veel winkels en bedrijven gisteren niet open konden, waren ze ook nog eens niet bereikbaar. De huistelefoon deed het nergens meer. 
Ik moest eigenlijk nog voor Renzo een afspraak voor zijn tweede enting maken, maar kreeg de praktijk niet te pakken. De mobiele telefoon van de dierenarts is zijn spoedlijn. Die wilde ik vrij houden voor echte spoed. Een enting valt daar absoluut niet onder. Die komt wel.
En die kon vandaag nog. Het was niet zo druk, dus mocht ik even met Renzo tussen door komen.
Renzo wil niet graag met de auto mee. Ik denk dat dit komt door zijn nare ervaring van herplaatsen, maar of dat echt zo is weet ik natuurlijk niet. Het zou zo fijn als je gewoon tegen ze kunt zeggen dat je alleen maar naar de dierenarts gaat en dat ik hem echt niet zal weg brengen. Nou zeg ik hem dat ook, maar heb natuurlijk geen idee of hij er wat mee kan.
Eenmaal bij de dierenarts zelf vond Renzo het wel weer oke. 


We waren snel weer klaar wat Renzo ook niet erg vindt. Heel eerlijk gezegd is hij geen fan van onze dierenarts. Als hij wat lekkers voorgehouden wordt draait hij gewoon zijn kop weg. Nee hoor, hij is ook niet om te kopen. De terugweg in de auto vond Renzo prima. Hij heeft heerlijk met z'n neus uit het raam gehangen.
Vanmiddag ben ik weer bij de oudere man met zijn moederhond en pups geweest. 
Helaas zijn er weer twee pups overleden. Toen de melding kwam waren er acht pups. Toen ik voor het eerst kennis maakte zag ik er vijf en nu zijn het er nog twee. De eigenaren hebben echt wel goede bedoelingen. Ik kwam er vandaag om de pups te ontwormen. Toen ik dat vertelde kwam de dochter met een doosje dat ze bij de petshop gekocht had. Het waren ontwormingstabletten die wij normaal aan volwassen honden geven.
Ze vertelde dat ze elke pup een hele tablet had gegeven. De dag erna waren er twee pups overleden.
Ik legde ze uit dat ze overleden konden zijn aan een overdosis. Ze had ze namelijk voor het gewicht van 10 kilo gegeven terwijl de hondjes rond de 1,5 kilo zijn. 
Boos kan je er niet om worden, ze doen hun best en willen goed doen. Ze geven geld uit aan ontworming en dan gaat het nog mis. Of ze echt hieraan overleden zijn weet ik natuurlijk niet. Ze hadden al geen reserve en waren zwak. Dit kan best de druppel zijn geweest waardoor het lijfje het niet meer aankon. 
De twee overgebleven pups beginnen nu wel wat meer body te krijgen. Ze zien er gezonder uit en gedragen zich hier ook naar. De vorige keer lagen de pups maar te liggen. Nu liepen ze rond en speelden met elkaar.



Dat de moederhond met het puppenvoer mee eet is ook goed zichtbaar. Ze heeft eindelijk wat meer spek op de ribben.


Al met al ben ik niet ontevreden. De mensen gaan nu beter met hun honden om en zijn bereid er geld aan uit te geven. 
Volgende week wordt de moederhond gesteriliseerd en dan is het klaar. De mensen hebben zelf nieuwe eigenaren gezocht voor hun puppy's. De pups zijn van hun, ik kan ze alleen maar adviseren maar mag en kan er niet over bepalen. Ik heb het nummer van st dierenhulp achter gelaten voor de nieuwe eigenaren van de pups met het nadrukkelijke verzoek om ze over 8 maanden te laten steriliseren.
Dit kan dan gratis dus niks hoeft te belemmeren dat ze geholpen kunnen worden. Nu maar hopen dat dit daadwerkelijk gedaan wordt. In ieder geval zullen er op dit adres geen nestjes pups meer geboren worden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten