dinsdag 6 september 2016

Wel of niet waar

Na de reis en een aantal dagen family time was het wel eens tijd voor een dagje niks.
Even een klein momentje voor mezelf tussen de afspraken door.
Er stonden nog wat wensen van de kinderen op een lijstje, want tja nu mama toch in Nederland was.
Dat werd dus een middag naar het centrum.
Ook wilde ik graag langs het asiel.
Er zijn natuurlijk altijd mensen die het onzin vinden dat wij dieren uit Curacao laten over komen terwijl er ook honden in de Nederlandse asiels zitten. 
Volgens stukken die ik gelezen heb en laatst nog een nieuwsitem zou dit wel mee vallen en wat er zit zijn veelal staffords.
Dit stond op 22 augustus op Nu.nl.

De honden die in het asiel zitten zijn vaak moeilijk in gedrag. Ze hebben niet de juiste opvoeding gehad, waardoor ze nu vervelend gedrag laten zien. Ben je met je gezinnetje met jonge kinderen op zoek naar een leuke gezinshond dan slaag je niet snel bij het asiel. Dat is in ieder geval wat ik te horen krijg van mensen die bij ons een volwassen hond adopteren.
Nu wil ik echt niet op mijn geweten hebben dat honden hier in Nederland onnodig in de hokken weg kwijnen doordat wij vrolijk van alles invoeren. En om dat zeker te weten wilde ik heel graag in gesprek met een medewerker van het asiel.
Daar was ik helaas snel klaar. Ik kreeg een medewerker te spreken die vond dat dit alleen beantwoord konden worden door de leidinggevende. Die was er niet en zij wilde niet haar mening geven omdat die niet van belang was. Jammer, want dat vond ik nu juist wel. Sterker nog, daar kwam ik voor.
Ik kan hieruit concluderen dat ze het er niet eens was met hetgeen wij doen, maar het wat hoe en waarom weet ik nu niet. Jammer, ik stond hier echt voor open.
Nou ja, een kijkje vanmiddag op hun website met daarop de honden die klaar zijn om geplaatst te worden laat toch wel het beeld zien wat inderdaad al in het krantenstuk werd vermeld.


Van de 35 honden die op hun site staan zijn er 18 van het type bulldog of Stafford, in de volksmond de 'vechthond'. En staat er een ander soort hond tussen dan is die veelal al besproken of zelfs al geplaatst.
Misschien dat ik morgen nog maar eens een poging ga wagen. Ik weet het nog niet. Mijn instelling is niet om mij daar te gaan verdedigen, maar wie weet is er samenwerking mogelijk. Alleen als ik al als vijand bekeken wordt zijn we snel klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten