dinsdag 13 september 2016

VIP plus

Vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Gisteren ook al. Ik zit met mijn ritme toch nog een beetje in Nederland. Ach geeft niet, ik kan zo wel genieten van de koelte in de ochtend.
Ik moest voor 11.00 bij de veterinaire dienst geweest zijn, maar als je heel vroeg wakker bent is dat geen enkel probleem. Ik ben natuurlijk wel eerst even rustig opgestart, ontbijtje gedaan, hondjes voeren en daarna op stap.
Niet alleen de veterinaire dienst stond op het programma, maar ook het halen van hondenvoer, de auto wassen en het zoeken naar de magere hond.
Erik heeft in de periode dat ik in Nederland was mijn auto gebruikt om te geochachen. Niet dat hij mij dat verteld heeft, dat heeft de auto mij gedaan. Die zat onder de rode klei. 
Het was nogal hardnekkig, want na een regenbui zat het er nog steeds.
Gisteren reed ik op een brede doorgaande weg toen ik een hoop herrie hoorde. Maud zat naast mij en hoorde het ook. Het leek alsof het van binnen weg kwam, maar dat kon eigenlijk niet.
Toen ik in mijn achteruitkijkspiegel keek zag ik een soort rode stofwolk. Aha, ik weet wat het is.
Niet veel later hoorde we het weer en keek ik direct achteruit. Ja hoor, de brokken rode klei rolde over het asfalt. Het zag er best spectaculair uit, maar ik kon me voorstellen dat degene die achter mij reed het minder grappig vond.
Omdat er ook rode klei aan de binnenkant van de auto zat en die er niet spontaan uitviel bij het rijden over hobbeltjes, was een goede reinigingsbeurt geen overbodige luxe.
Op naar de carwash. Over het algemeen is iedereen hier altijd bijzonder vriendelijk en krijg je al snel een glimlach toegeworpen behalve ik dan. Nou kom ik ook met een auto aan daar kan je wel soep van koken zo smerig. Ik doe niet lullig en verwacht niet dat ze met het goedkoopste programma de boel weer kunnen laten blinken, dus ik ga voor VIP. Onder het lijstje VIP staat een waslijst aan extra's die in dit programma worden aangeboden, dat moet goed komen. Nou wassen maar dan.


Toen ik eindelijk weer zicht had zag ik dat er nog steeds klei op de voorruit zat.
Ach, dat haal ik zelf thuis wel weg.
Na het wassen komt de stofzuigstraat. Een lopende band waar je de auto op rijdt en waar zich dan een aantal jongens op storten om hem uit te zuigen.
Bij een normale auto zijn dit twee of drie man, bij mijn auto komen ze met vijf. Oeps, is het zo erg?
Blijkbaar wel. Het was natuurlijk niet alleen rode klei, maar ook nog van een maand hondenharen.
Er liep behoudens die vijf stofzuigende mannen ook nog een supervisor rond. En die kwam naar mij toe. O jee, moet ik extra klei toeslag betalen? Maar nee hoor. Sterker nog, hij vond dat de auto niet goed schoon was geworden. Nou vond ik dat ook, maar hij was dan ook echt goed vies.
Ik mocht de auto van hem na het stofzuigen nogmaals door de wasstraat rijden. Wauw, dat is nog eens service. En de VIP behandeling die ik al had werd een VIP plus behandeling. Voordat de auto opnieuw de wasstraat in ging werd hij nog even met de hoge druk spuit onder handen genomen. 
Nu was hij echt schoon. Sorry mannen voor het vele werk, maar ik kan jullie niet beloven dat hij er de volgende keer niet weer net zo uit ziet.
Na dit varkentje gewassen te hebben ging ik door naar de lokatie waar vorige week de magere hond gespot was. De melder had al gezegd dat hij de hond niet meer gezien had. Nu was hij zelf veel aan het werk geweest dus kon hij de hond ook misgelopen zijn.
Nu ik redelijk in de buurt was ben ik zelf maar eens gaan kijken. Maar helaas ook voor mij zonder resultaat. Jammer, ik had dit hondje graag van straat gehaald.
Wat de honden doen als ik niet thuis ben weet ik natuurlijk niet. Ik heb er zo wel mijn ideeën bij, omdat ik wel eens het één en ander in de tuin terug vindt. 
Maar vandaag heb ik iemand betrapt. Op heterdaad nog wel. En ik geloof dat ze ook wel wist dat dit niet mocht. Denk je ook niet?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten