zondag 25 september 2016

Oranje boven

Maud heeft pech. Eigenlijk heeft ze zelfs dubbel pech. Nee nog erger, drie dubbel pech.
Haar eerste pech is dat haar beste vriendin uit Nederland over zou komen en dat gaat toch ineens niet door. Dat is als je je daarop verheugd hebt natuurlijk heel erg jammer.
Haar andere pech zijn haar tenen. Bij haar beide grote tenen zijn de nagels toch weer ingegroeid. Twee tenen is dus twee keer pech.
We waren afgelopen week weer bij de chirurg geweest en die had niet echt fantastisch nieuws.
De eerdere ingrepen hadden niet geholpen, hij ging nu over op plan b. En dat is echt de nagel eruit snijden, hechten enzovoort. Het complete plaatje waar je nou niet bepaald op zit te wachten.
Aankomende dinsdag gaat het gebeuren. Niet iets om naar uit te kijken, maar helaas het enige middel om van de constant ontstoken tenen af te komen.
Omdat we dan al zeker weten dat er donderdag niet gesurfd kan worden, heeft Maud dat vandaag gedaan. Ik kan niet zeggen dat ik er echt veel moeite mee had. Ze hebben er genoeg stoelen en schaduw, dus ik vermaak mij wel.


Zelfs als Maud niet geholpen zou worden aan haar tenen is er misschien nog een rede waardoor er donderdag niet gesurft kan gaan worden. 
Er is een tropische storm onderweg waarvan ze nog niet goed kunnen inschatten of die over de benedenwindse eilanden zou gaan en in welke mate. Het zou kunnen dat hij zich ontwikkeld tot een orkaan. Maar dan blijft de vraag of dat hij de eilanden aandoet of dat hij afbuigt. We worden twee keer per dag op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen. 


Mocht hij er komen dan zal dat vrijdag zijn. Er worden nu al flyers via internet verspreid met wat te doen als hij er komt. Onder andere moeten we voor voldoende water en houdbaar voedsel zorgen en alles wat los staat of ligt uit de tuin verwijderen. 
Wat mij betreft komt hij niet. Een beetje regen is wel welkom, maar zo'n storm richt zoveel schade aan! De laatste keer was in november 2010. Dat heeft iedereen hier nog vers in het geheugen.
Ik maak me vooral zorgen om de vele straathonden die geen veilige plek hebben om te schuilen. Puppy's die door de overstromingen mee gezogen worden. Nee, doe allemaal maar niet. Wat mij betreft buigt hij af naar boven.
Boven, boven, dat is een woord wat zeker in Floppy's woordenboek voorkomt. Ze moet altijd overal bovenop staan. Bovenop de bank, bovenop de ligbedden en bovenop de schutting.
Het is en blijf bijzonder als je zo binnen gehaald wordt. Een soort van oranje boven.


Mevrouw regelt alles zelf. Wanneer ze naar buiten gaat en wanneer ze de tuin weer in komt.
Meestal is ze nog geen 10 minuten weg. Het is natuurlijk ook veel te leuk hier.
Ze heeft in Luna 2 een nieuw vriendinnetje gevonden. Ze was beste maatjes met Layka, maar met Luna 2 vermaakt ze zich ook prima.
Luna 2 is echt een lieverd. Die loopt hier rond alsof ze er al maanden woont. Wat een enthousiaste lieve dame is het toch. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten