donderdag 30 juni 2016

Dit zaakje stinkt

De toerist hebben we nog niet uitgehangen vandaag. We moeten natuurlijk de visite eerst even de gelegenheid geven om in het nieuwe ritme te komen. 6 uur tijdsverschil kost toch energie.
Meestal ben je op dag 1 rond een uur of 16.00 brak. Zelfs met een cup a soup trek je het niet.
Echt even zo'n inkakmoment waar je dan doorheen moet. De dag daarna kan je er weer helemaal tegenaan. Dat gaan we morgen dan ook doen. 
Voor vandaag nog een relaxt schema. 
Maud had vanmiddag haar laatste surfles van het seizoen. Iets waar ze erg naar uitkeek, want door de examens en de ingreep aan haar teen heeft ze weinig lessen kunnen volgen.
Gelukkig waaide het lekker, dus viel er ook echt te surfen. 
Vanavond werd ik de slaapkamer ingeroepen van Maud. Of ik even wilde komen ruiken.
Er hangt een vies geurtje. Zo'n geurtje dat we wel eens eerder gehad hebben. Zo'n geurtje waarbij je uiteindelijk een dode muis vindt.
En dan kan je die maar beter vinden als hij in een nog niet al te verre staat van ontbinding is.
Maar hoe graag we hetgeen dat stonk ook wilden vinden, het leidt tot niks. Elk kastje, laatje, doosje is bekeken. Best vervelend dat je wel wat ruikt, maar niet vindt waar het vandaan komt.
We zullen toch even moeten wachten tot het nog meer stinkt. Tegen die tijd zal ik laten weten wat het is geweest.
En dan nog een kleine update over de hond met de ernstige schurft en wonden die opgesloten zat in hok omdat de eigenaar hem vies vond.
Kijk deze kanjer eens genieten. 


De eigenaar is nog steeds in hem geïnteresseerd. Ben benieuwd wat ze gaat zeggen als wij haar gaan vertellen dat ze dan wel mee moet betalen in de kosten. Als we die stelling niet nemen kunnen we dadelijk voor het hele eiland honden op onze kosten verzorgen en weer terug brengen. 
Het voelt dubbel, je wilt de mensen graag geloven dat ze geen benul hadden van wat de hond mankeerde, maar in dit geval had ze zelf ook aan de bel kunnen trekken. Nu heeft een buurtbewoner de melding gedaan. Wat zou er gebeurd zijn als die niets gedaan had? Ik heb zo mijn vermoedens en die zijn niet in het voordeel van de hond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten