dinsdag 14 juni 2016

Nog even volhouden

De vermoeidheid begint hier toe te slaan. Bij Maud die zich maar moet blijven focussen op het examen.
Bij Youri die nog één week school heeft en dan aan zijn laatste toetsweek van dit schooljaar gaat beginnen. Maar bij mij toch ook. Erik is inmiddels twee weken weg en het alleen runnen van het gezin en de dieren begint het energielevel naar beneden te trekken.
Maar voor allemaal geldt 'nog even volhouden'.
Ik ben het eerst aan de beurt. Erik komt donderdag weer thuis. Dan Youri. Na de toetsweek is hij op wat korte terugkommomentjes klaar. Alleen Maud moet nog even doorbijten.
Vandaag ben ik begonnen met een koffiemomentje bij een vriendin.
Ze kwam nog met de uitnodiging dat ik elke dinsdagochtend wel met haar mee kon naar power yoga.
Heel lief, maar ik doe genoeg aan power. Schrobben, wassen, poep ruimen. Als je dat dan heel elegant doet en af en toe met je been omhoog zwaait is het toch net poweryoga? 
Met Renzo gaat het goed. Hij krijgt met de dag meer energie. Dit uit zich in meer bewegen en zelfs wat spelen, maar ook in het opkomen voor je brokken en jaloers reageren als een andere hond mijn aandacht krijgt. Helaas zal hij de aandacht toch echt moeten blijven delen. 
Ik heb in de woonkamer een kastje staan. Altijd als ik pups heb slapen die op het onderste plankje.
Daarom ligt er ook als er pups in huis zijn standaard een handdoek. 
Vandaag werd ik verrast. Geen pupje dat er lag, maar een grote hond. Goed voorbeeld doet volgen zegt men. Dat werkt hier zeker met opvanghondjes zo. Maar dit heeft toch nog geen enkele volwassen hond gedaan. Nu moeten de pups het kastje met Renzo delen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten