zondag 5 juni 2016

Weet u het zeker?

Vanmorgen kwam van Maud de vraag of ik wat te doen had. Mmmm, kan natuurlijk van alles verzinnen, er ligt altijd wel wat, maar deze vraag werd vast niet voor niks gesteld.
En dat bleek ook al snel. De plannen om volgende week met een aantal vriendinnen te gaan kijken voor een galajurk was gestrand, dus of ik vandaag mee kon.
Het gala is een jaarlijks terugkomend evenement wat altijd aan het eind van het jaar gegeven wordt.
Dit is niet alleen voor examenkandidaten, maar voor de hele school.
Voor Maud is een jurk natuurlijk heel belangrijk, Youri heeft ook al aangegeven bepaalde ideeën te hebben. Aangezien die er nog niet was ben ik alleen met Maud op pad geweest.


In de allereerste winkel hing een jurk die eigenlijk wel voldeed aan wat ze in haar hoofd had. Maar ja, je weet dan nog niet wat je nog meer tegen zal komen, dus die jurk werd nog even terug gehangen.
Op naar alle andere winkels.
We kwamen in een winkel die nog niet zo heel lang bestaat, jaartje denk ik. Zij hadden bij opening een primeur.
Wat hadden ze dan?


Een roltrap! Zij waren de eerste winkel op Curacao met een roltrap. Bij opening kwamen er speciaal gezinnen met kinderen om van de roltrap te gaan. 
Bij deze winkel hing niet wat Maud zocht. En eigenlijk in alle winkels erna ook niet.
Toch maar weer terug naar de eerste winkel. Kleine paniek want de jurk hing er niet meer.
Hij bleek in een pashokje te hangen bij een ander meisje dat jurken aan het passen was.
Gelukkig was de keuze van dit meisje op een andere jurk gevallen en kon Maud hem nogmaals aantrekken. Opnieuw goedgekeurd en meteen de knoop doorgehakt. Dit werd hem. Nee, voor jullie nog niet zichtbaar.


Voor vanavond had ik kaartjes gekocht voor de voetbalwedstrijd van het curacaose elftal. 
Die zouden deze week naar mijn weten twee wedstrijden spelen. 
Gisteren was ik bij het stadion om kaartjes te kopen. Ik vroeg het meisje of ik twee kaartjes mocht.
Maud en ik hadden wel zin in een potje voetbal kijken. De mannen vinden daar niks aan, maar die zijn er toch niet. Die weten ook niet wat buitenspel is, wij wel.
Dat meisje achter de kassa vroeg nog "wilt u kaartjes voor zaterdag?" Eh ja, als dat de dag is dat ze spelen dan wil ik kaartjes voor zaterdag. Snapte de vraag niet, maar het zal wel.
Eigenlijk wisten we niet hoe ze laat ze vandaag eigenlijk zouden spelen. We liepen in de Albert Hein voor de boodschappen en hebben daar WiFi. Maud zou het wel even opzoeken.
Niet te vinden natuurlijk. Zien we Maarten Schakel lopen. Dat is toch wel dé DJ van het eiland.
Die zal het vast wel weten. En ja hoor, die wist het zeker! Ze speelde vanavond een oefenwedstrijd, de echte wedstrijd is dinsdag pas. Het kwartje waarom die kassamedewerkster zo appelig vroeg of ik zeker weten een kaartje wilde voor zaterdag was me ook meteen duidelijk. Gelukkig kost een kaartje hier €5, want we besloten niet te gaan. Het werd wederom een hele relaxte bankavond. Niet de thuisbank van het stadion, maar de thuisbank in Julianadorp.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten