woensdag 22 juni 2016

Flexibel

De dag begon vanmorgen bij de veterinaire dienst. Dat is echt zo'n formaliteit dat weinig inhoud heeft maar toch moet gebeuren.
Zonder de benodigde stempels mogen de honden niet vliegen, dus vooruit dan maar weer.
Drie stempels en twee zegels rijker en €35 armer verliet ik het pand weer. 
De papieren zijn nu niet alleen voor Chocolate geregeld, maar ook voor Dapper en Diesel die zaterdag mee naar Nederland mogen. Hondjes van andere stichtingen en fosters.
Daarna ben ik doorgereden naar de autowasstraat. De vorige keer heb ik het laten doen bij zo'n 'op elke hoek van de straat wasserette'. Zelfde prijs, net zo schoon, of eigenlijk net niet schoon.
Nu bied ik natuurlijk mijn auto pas aan als ik klachten krijg van de kinderen. Ik heb zelf nergens last van. Op mijn stoel zitten geen honden. 
Kan me voorstellen dat zo'n knul van de wasserette een rolberoerte krijgt als hij mijn achterdeur open trekt. Maar met een vrolijke lach op mijn gezicht zeg ik dan sorry beetje vies. 


Hij is weer van buiten en van binnen gecleand voor zolang het duren mag.
Door naar de supermarkt.
Het was behoorlijk leeg in de schappen. Er wordt/werd gestaakt bij de haven waardoor er geen invoer mogelijk is en dus geen nieuwe voorraad.


Ach ja, we worden steeds flexibeler. Dan is er weer geen fruit vanwege een tekort in Venezuela.
Dan weer geen voorraad door de harde wind. Maak me er niet druk om. Er is nog steeds voldoende waar we uit kunnen kiezen. Ik zie het maar als luxe probleem. 
Na de boodschappen was de volgende bestemming de eigenaar van het gisteren meegenomen hondje. Ze heeft nog een hond. Die zat ook onder de karpatten, maar heeft gelukkig geen schurft of brandwonden.


Vandaag begon de eigenaar over de andere hond dat als hij weer gezond was ze hem dan wel graag terug wilde. Pfff wat moet je daar nou mee. Het is heel dubbel.
Natuurlijk gun ik het beestje het beste en dat is voor mij niet daar. Maar ik weet dat als ze deze hond niet terug krijgt ze ergens anders wel weer een nieuwe hond vandaan haalt.
Uiteindelijk onder aan de streep is er dan geen winst behaald. Hoe raar het ook klinkt, deze mensen hebben nog hun best gedaan. Ze hebben iets geprobeerd tegen de karpatten alleen dat is volledig verkeerd gegaan. Vanmorgen vroeg ze me of het klopte dat je de hond kon wassen met water en zout tegen de karpatten. Er is heel veel onwetendheid. Als je de hond wast en de karpatten verwijderd maar de omgeving niet aanpakt zit de hond binnen een dag weer onder.
Gisteren zaten de honden ook nog vast in een hok. Vanmorgen liep de andere hond los. 
Dit hondje heeft nu van mij een nexgard tablet gekregen. Binnen 24 uur vallen de karpatten er dan dood af. Ik hou nu contact met deze mensen zodat ik ze kan helpen met de juiste verzorging voor de honden. En dan zien we nog wel even wat er met hun andere hond gaat gebeuren.
Die geniet in ieder geval van alle verzorging en aandacht.


Renzo geniet ook op en top van alle zorgen en aandacht.
Hij begint langzaam aan weer donshaartjes te krijgen. Het voelt grappig aan. Ook zijn botten steken minder uit. Hij gaat echt de goede kant op. 


Ik probeer nog steeds een foto van zijn blije koppie te maken, maar zodra ik door mijn knieën zak voor een foto komt hij aangerend. Wie weet lukt het me morgen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten