zaterdag 2 april 2016

Toeristje pesten

Ik kan al direct vast vertellen, dit wordt een kort blog. Ik zit met frisse tegenzin nog even achter de iPad om dit af te ronden om daarna snel naar bed te gaan.
Het was een lange dag en dat hakt erin. Net zoals de jetlag.
De dag begon vanmorgen vroeg om 5.45. De kranten hadden de afgelopen week regelmatig melding gemaakt van de problemen bij de security op Schiphol. Ze zouden de toestroom van mensen niet aan kunnen en om problemen te voorkomen kon je beter 4 uur voor het vertrek van je vlucht aanwezig zijn.
Oei, dat zijn niet echt de berichten waar ik op zit te wachten. Wij checken altijd thuis al in waardoor je alleen nog een bagage drop off hoeft te doen. De security was vroeger altijd pas bij de gate.
Nu dus direct na de bagage drop off. Vier uur van te voren hebben we niet gedaan, maar we zijn wel om 6.30 vertrokken. Hierdoor waren we drie uur voor vertrek netjes bij de klm balie en zouden we daarna alle tijd hebben om de ellenlange rij van de security te trotseren.
Bij KLM was het ontzettend druk! Echt heel erg. Ik heb al vaker met KLM gevlogen, maar deze drukte kende ik niet. Al zigzaggend werd je naar de drop offs geleid. Dat duurde allemaal heel erg lang.
Vanaf de balies is het niet zien of het druk is bij de security. Die zit namelijk boven en de klm balies beneden. Als je dan zo'n lange rij voor je hebt zit je je op te vreten. Wat een stress en wat een warmte!
Ik vind warmte over het algemeen prima, maar deze warmte was meer klam zweet van de stress.
Gelukkig krijg je ons niet heel snel gek en hebben we de rijen allemaal doorstaan.
Daarna snel naar boven om de rij van de security te trotseren. Welke rij? Stond er dus helemaal geen rij.
Binnen tien minuten konden we naar de volgende stap, de douane. En ook daar was het zo gebeurd.
Niks geen gedoe met extra beveiligingen vanwege de terroristische aanslagen. De enige lange rij hadden we bij klm. Geen terroristen dwars zitten maar toeristen dwars zitten. Ik snap het, zijn ook bijna dezelfde letters.
Helaas was toeristjes pesten all in vandaag. 9.15 moesten we bij de gate staan. Om 9.30 komt er een melding van een gate wijziging en vrij snel daarna de melding van een vertraging. 1,5 uur erbij.
Nee, zo geen zin in! Wil naar huis, wil slapen in mijn eigen bed. We moesten geduld hebben.
De vertraging werd 2 uur, daarna konden we eindelijk gaan.
De vlucht zelf is prima gegaan. 
Vanavond was het zaak zo lang mogelijk op te blijven waardoor je het biologisch ritme dwingt om in het ritme te komen.
Het is nu 21.35 en het is echt mooi geweest. Voor mijn gevoel is het nu 6 uur verder, 03.35 dus. 
Echt tijd om naar bed te gaan.
Morgen weer berichten over de hondjes. Nu even niks meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten