woensdag 27 april 2016

Getsie en Derrie

Koningsdag is vandaag een beetje langs ons heen gegaan.
Tuurlijk hadden we allerlei plannen, maar de stijgende temperatuur maakte dat we toch afzagen van een bezoekje aan de markt en de festiviteiten.
De gevoelstemperatuur was vanmiddag rond de 38 graden. Dan zit er maar één ding op en dat is in het zwembad liggen.
Voordat dit van mijzelf mocht moesten wel eerst de dingen gedaan worden die echt noodzakelijk zijn. Één van die taken is het dagelijks boenen van de kennel.
Dat doe ik onder andere met de tuinslang. Nu zit er in de tuinslang sinds kort een gaatje.
Als ik de kraan open doe om de kennel te schrobben loopt er water uit het gaatje.
Dit is eigenlijk altijd precies in de aarde waar het een klein modderpoeltje veroorzaakt.
Nu heb ik hier twee kleine aardvarkentjes die dat reuze leuk vinden.




De dames getsie en derrie weten wel hoe ze te werk moeten gaan. Veel in het water stampen, dan roeren, vervolgens met je snuit erdoorheen en daarna het liefst door het huis rennen.
De eerste drie bedenksels kan ik nog om lachen. Dat door het huis heen rennen gaat echt niet gebeuren! Die zelfde tuinslang met dat beruchte gaatje wordt dan gebruikt voor een flinke poetsbeurt.
Vervolgens rennen ze wel nat door het huis, maar dat is beduidend minder erg dan met vieze poten.
Omdat mevrouw getsie en mevrouw derrie zo van water houden bedachten we dat het misschien wel leuk voor ze zou kunnen zijn om naar het strand te gaan. Dit uitje had dan meteen meerdere doelen.
Natuurlijk het spelen met water, maar ook wennen aan rijden in een auto, buiten de 'veilige' tuin zijn en wennen aan het lopen aan een riem. Al met al op alle vlakken een win win situatie.



Maar de dames vonden het minder leuk dan we dachten. Nu was alles misschien nieuw en eng en daardoor overweldigend, maar het water zou het allemaal goed gemaakt moeten hebben.
Ik denk dat als we het een tweede keer doen er al minder stress is.
Of misschien moet ik eerst ergens een modderpoel voor ze aanleggen voordat ze er lol in hebben.
In ieder geval gaan we vaker met ze op pad. Als ze over twee weken naar Nederland gaan moeten ze toch een beetje wat gewend zijn. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten