woensdag 28 februari 2018

Bedankt!

Sinds er een nieuw kabinet is, was er de hoop dat er nu dan ook eindelijk eens iets op het gebied van dierenwelzijn zou gebeuren.
We hadden het idee dat er naar ons geluisterd werd, maar daar bleef het dan ook bij.
Dit kabinet is net als alle andere. Ze durven niks, hebben geen geld enzovoort. Allemaal prachtige praatjes, maar weinig daadjes.
De berichtgeving vanmorgen in de krant was weer om te huilen.


We schrijven wel dat er meer dan 6000 honden op straat lopen, maar we gaan er lekker niks aan doen want daar is geen geld voor.
Nee neem dan het volgende tegenstrijdige bericht wat ook vandaag gepost werd.
We gaan wel 1000 koeien op een kluitje zetten, vetmesten en slachten. Nou dat zal vast allemaal wel weer diervriendlijk gaan, not.


Dadelijk rijden toeristen niet alleen met zakken hondenvoer in de auto, maar ook met balen hooi. Krijgen we van die Oostvaardersplassen taferelen.
Ze gaan ex gedetineerde inzetten om voor de koeien te zorgen. Pfff, die hebben niet eens respect voor mensen laat staan voor dieren.
En hoe ze het gaan doen met de enorme hoeveelheid mest en stikstofuitstoot weten ze nog niet. Nee net als zoveel andere dingen die ze eigenlijk niet weten of niet willen weten.
Ik weet genoeg. Van deze regering hoeven we op het gebied van dierenwelzijn echt helemaal niks te verwachten. Ze vinden ons vast alleen maar zeurders die zich overal mee bemoeien.
Dus verder met hoe we al bezig waren. Dat gaat niet veranderen. We kregen al niks en we zullen dat ook niet van ze krijgen.
Wij maken zelf het verschil voor de honden die op ons pad komen. 
Zo was ik vanmiddag maar weer op pad voor m'n vier gedumpte vriendjes. Vier van de 6000 straathonden. Tsja, kost te veel om daar wat aan te doen.
Mij kost het een zak voer wat ik er met liefde voor over heb. 
Had wel even een hartverzakking vanmiddag. Ik zag in de verte twee bulten op de weg. Het leek net of er twee honden lagen. Nee het zou toch niet!
Gelukkig was het niet zo. Het waren kussens in kussenslopen die er langs de weg gedumpt waren.
Alle vier de honden waren er nog en super blij me weer te zien.
Bedankt hoor regering! Dank voor de hulp aan deze arme stakkers. Doordat er geen enkele voorziening getroffen wordt dit probleem groter aan te pakken, moeten zij daar tussen het afval blijven zitten. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten