vrijdag 2 februari 2018

Schrikbarend

De eerste vrijdag in februari alweer. De tijd vliegt. Onze poolboy attendeerde mij er nog even op dat het nog maar 5 maanden is voor het vertrek.
Ai, dat was niet hetgeen wat ik wilde horen.
Betekent voor de kinderen dat de helft van hun schooljaar er al weer op zit. Met Youri gaat het prima. Die heeft volgende week een week snuffelstage.
Dat zal aanpoten worden voor hem denk ik. Hij moet dagen maken van 9.00 tot 15.00. Dat hij pas om 9.00 uur begint is voor mij wel prettig. Ik ben dan tenminste een beetje mens voor ik de weg op ga.
Maud heeft haar tweede tentamenperiode achter de rug. Voor haar is deze uitstekend gegaan. Tot nu toe zijn alle punten behaald die te halen waren. Dit geldt niet voor iedereen. Er zijn er toch heel veel die bij de vorige periodes al een her hadden en deze nu weer niet gehaald hebben. Maud had éen her, maar die is inmiddels voldoende. Als je de vorige niet haalt en nu in de periode weer een aantal onvoldoendes haalt dan wordt het wel lastig.
1 februari is dan ook een breekpunt. Tot die datum mag je nog beslissen om voortijdig te stoppen. Dan krijg je de helft van je collegegeld retour.
Ik ben eigenlijk wel verbaasd hoeveel jongeren dan dus stoppen. Bij Maud is de klas van 15 naar 7 leerlingen gegaan. In een andere klas zitten er nog maar 4 of 5. Ongelofelijk, hoe kan dat toch? Heeft men zich dan niet goed verdiept in de studie die ze startten? Of was het niveau zo veel zwaarder dan gedacht? Ik vind de uitval schrikbarend. Maud vindt het niet erg. Alleen de echt gemotiveerde zijn nu over, wel zo prettig.
En dan weer totaal wat anders. Jimmy is vanmiddag naar Nederland vertrokken. Eindelijk is er voor hem ook een leuk huisje gevonden.
Soms duurt het even, maar dan krijg je wel iets extra moois. Voor Jimmy geldt dat ook. Hij komt te wonen in Limburg bij iemand met een hele grote tuin waar de paarden in de wei staan en waar hij mee mag met de buitenritten. Nou, mooier kan bijna niet toch?
Jimmy weet dat allemaal nog niet. Die is vanavond aan zijn lange reis in de bench gestart. We zullen snel genoeg van hem horen hoe het met hem gaat.
Morgen staan we opnieuw op Hato. Dan is het eerste ratje aan de beurt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten