vrijdag 9 februari 2018

Antieke hond

Helaas kan ik het niet voor me uit blijven schuiven. De repat naar Nederland komt steeds dichterbij en dus zal ik daar echt voor aan de bak moeten.
Zo heb ik even geleden al een mailtje van het verhuisbedrijf ontvangen. Ik had er nog niet echt zin en tijd voor gehad om die nou eens uitgebreid te lezen. Vandaag dus toch maar aan begonnen. Ik moest eerst inloggen en vervolgens kwam ik bij een inventarislijst uit.
Deze was niet alleen om in te schatten hoeveel kuub we zouden gaan meenemen, maar meer voor hun om te weten voor welk bedrag ze onze inboedel moesten verzekeren.
Nou, ik kan je verzekeren er valt hier weinig te verzekeren. De helft van die lijst heb ik niet eens. Wat dacht je van een piano, zilver, een antieke kast.
Haha, ik heb een antieke hond die me goud waard is. Zal ik dat maar invullen dan?



Tafel linnen? Ik heb alleen met kerst zo'n gezellig papieren kleed die er na een paar kerstdagen al niet meer uit ziet. 
Je wordt gewoon een beetje melig van die lijst. We waren dus snel klaar. Het meeste blijft hier. Het is of kapot, verkleurd door de zon, uitgewoond door de honden of niet meer nodig in Nederland. Klein containertje dus deze keer. Op de heenweg was het nog flink proppen en spannend of alles meekon. Daar hoeven we ons nu totaal geen zorgen om te maken.
Zorgen maakte ik me om totaal iets anders. De honden hadden weer eens wat gevonden. 
Jill van FC Bullenbaai was met me mee naar buiten toen er een bench werd opgehaald. Even een rondje rennen door de straat doen ze een moord voor.
Alleen ik wist niet dat ze dit zo letterlijk namen. Jill had bijna een jonge vogel vermoord. Die liet ze gelukkig uit haar bek vallen toen ik op een nogal luide wijze liet weten dit echt niet leuk te vinden.
Binnen meteen een handdoek en een bench gehaald. En zo zaten we opnieuw weer met een jonge vogel die op het nippertje gered was.



Gelukkig zit de dierenarts die in vogels is gespecialiseerd hier vlak bij. Ik kon hem er inderdaad achterlaten en heb al sorry zeggend voor het moordende tuig dat ik in mijn tuin heb een vrijwillige bijdrage in het vondelingen potje gedaan.
Hopelijk vliegt dit duifje nog eens op veilige hoogte over en zal zich nog eens achter de kop krabben over dit avontuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten