zaterdag 3 februari 2018

Varkentjes

De documentaire Lost in Paradise is inmiddels ook online behoorlijk door mensen bekeken. Het maakt een hoop los, precies de bedoeling.
Nu nog hopen dat dit ook hier zal gaan gebeuren.
Gisteravond was er weer een melding van een doos gedumpte pups. Hopeloos word je er van. Je zou de moeite nemen je hond te steriliseren! Nee beter dumpen. Kost niks.
Gelukkig brengt de reportage ook positieve dingen. Zo bood zich een foster aan. Iemand die de film gezien had en vond dat ze iets moesten doen.
Dat is wel heel fijn. Hulp bieden aan honden kan vaak alleen als er ook een opvangplek is, anders is het snel klaar.
Een beginnende foster brengen we niet meteen de ernstigste gevallen. Eerst maar een beetje wennen en kijken of het je goed bevalt.
Ik heb vandaag kennis gemaakt met de foster en Hedda er ontvangen. Hedda kon niet langer blijven op het adres waar ze nu zat.
Lieve Hedda heeft hierdoor een extra verhuizing, maar ik geloof dat ze het wel oke vond.


Ik had na deze geplande afspraak nog precies 1,5 uur voor ik weer op Hato moest staan.
En dan tref je de ratjes zo aan.



Het was een regenachtige dag vandaag. Er zijn eigenlijk geen honden die meer dan alleen vieze poten hebben op zo'n dag. Nou ja behalve Ted, maar die was in z'n vorige leven denk ik een varkentje. En dan nu precies vandaag wanneer ik met een ratje naar het vliegveld moet bedenken ze dat met modder spelen super grappig is. Ze zagen er echt niet uit! 
Dat werd een wasbeurt zo net voor ze de bench in ging.
Youri en Lindsey hebben me geholpen.


En toen was het tijd voor afscheid. Het was al even geleden dat ik voor een eigen fosterhond op Hato stond. Ik heb er de laatste tijd veel uitgezwaaid, maar die kwamen niet bij mij vandaan. Nu dan de beurt aan ratje. Ratje ook wel Amy genoemd wat ze ook in Nederland zal blijven heten gaat een geweldig leven tegemoet. Voor minder doen we ze ook niet weg. Daarom is afscheid nemen te doen. Dag Amy, je zusje volgt over drie weken.
De baasjes van beide ratjes zullen gaan afspreken zodat ze elkaar nog eens zien. Lijkt me leuk als ik daar dan ook een keer bij kan zijn.
Maar voor nu heb ik haar nog even lekker geknuffeld en afscheid genomen.




1 opmerking:

  1. “Ratje” Amy is al na 1 dag behoorlijk ingeburgerd in NL. Het eerste sneeuwbuitje heeft ze al gehad!
    In huis schrikt ze nergens van en loopt ze me overal achterna, vol vertrouwen! Dankzij het drukke maar liefdevolle gezinsleven in jouw fostergezinnetje! Dankje voor de goede zorgen en voor hoe fijn alles is gegaan Sandra��❤️

    BeantwoordenVerwijderen