maandag 12 februari 2018

Duimen!

De schoolvakantie is begonnen, maar los daarvan was het vandaag voor (bijna) iedereen een vrije dag.
De dag na de grote carnavalsoptocht is hier traditie getrouw een vrije dag. Het is op het eiland dan net zo uitgestorven als op eerste kerstdag, lekker rustig.
De Albert Heijn was wel open. Daar was nu vrij snel te komen. Bijna geen verkeer en nog geen afgesloten wegen.
Vanavond wel weer, dan is er weer een optocht. Dit keer met de kinderen die vorige week ook al gelopen hebben, maar nu als afsluiting en dan in het donker. Alles is dan versierd met lichtjes en daardoor net weer even anders.
Morgenavond loopt alles en iedereen van de grote optocht van zondag ook weer een afsluitende tocht met lichtjes. Respect hoor. De route is 10 kilometer waarvan de meeste deze lopen op niet heel comfortabele schoenen. En dat dus twee keer.
Wij hebben ook gelopen. Wel op comfortabele schoenen natuurlijk. Nou ja, niet modieuze birckenstocks, maar ze lopen wel fijn.
Erik was weer aanwezig, dus konden er meer honden mee. Natuurlijk de eigen honden die altijd mee gaan, maar ook nog eens bijzonder handig zijn. Zij geven het goede voorbeeld.
Lexa en ratje 2 waren de gelukkigen. Ik had al wel met ze in de omgeving gelopen, maar nu konden ze even echt mee naar iets totaal nieuws.
Ze deden het allebei super goed. 



Ik was heel benieuwd hoe Lexa het deed. Er is namelijk een oudere dame in Nederland die een hondenmaatje zoekt.
Ze is alleen, geen kinderen/kleinkinderen en heel veel thuis. Voor Lexa zou dat fantastisch zijn. Kan ze dee hele dag de kroelkip uithangen.
Maar er zijn meer honden als Lexa die we dit plekje gunnen. We gaan dus meerdere honden voorstellen en dan even zien naar wie de voorkeur uitgaat.
Om Lexa voor te kunnen stellen moest ik weten hoe ze het in een andere omgeving zou doen. Ze deed het uitstekend, boven verwachting.
Er passeerde ons twee keer een golfkarretje waar ze niet op reageerde. Niet blaffen, niet weg duiken niks. Mocht die mevrouw voor Lexa kiezen dan ga ik zeker voor die tijd nog vele malen met haar op stap, maar we moesten eerste weten of we haar überhaupt konden voorstellen. En dat kan dus, blij mee!
Nu duimen dat ze voor haar kiezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten