zondag 28 februari 2016

Zen zondag

Voor mijn gevoel was het al weer een lange tijd geleden dat ik een zen zondag heb gehad.
Een zondag waarbij er niks hoeft, geen afspraken staan, niemand met mijn taxi heen en weer gebracht hoeft te worden en er zelfs geen honden opgehaald of gebracht moeten worden.
Ze zijn schaars die zen zondagen, maar af en toe zitten ze er tussen.
Eigenlijk zou ik op pad gaan om de moeder van mijn pups op te halen, maar de vangkooi was dringend nodig voor een andere stichting. Dan lenen we hem met liefde uit.
Ik heb erg in dubio gestaan waar ik goed aan zou doen. De pups doen het fantastisch, maar zijn nog wel klein. De moeder zou ze nog kunnen voeden en een hoop leren.
Aan de andere kant weet ik dat moeder geen sociale hond is. Tenminste dat heb ik van horen zeggen door lokale mensen, maar hun kijk op honden en hoe ze er mee om gaan is niet zoals wij dat zien en doen. Een niet sociale hond geeft verkeerde signalen af aan haar kinderen.
Zie het als in de mensenwereld. Mama is bang voor honden en tilt haar kind op als er een hond voorbij komt. Vervolgens wordt het kind aangeleerd bang voor honden te zijn omdat ze er altijd van wordt weggehouden. Zo werkt het met puppy's net zo.
Een tweede ding is natuurlijk dat voor elke hond van straat weer een baasje gezocht moet worden.
Zeker als de hond wel bijtrekt en socialiseert, dan kan ik haar niet over een paar weken weer terug zetten. Moeilijk, moeilijk al die dilemma's. Maar gelukkig hoef ik er niet in mijn eentje over te mijmeren.
We helpen elkaar waar nodig en dus heb ik met een hondengedragskundige gesproken over wat nu het beste is in deze kwestie. We kwamen er toch uit dat mama hond bij pups van vijf weken eigenlijk onmisbaar is. Zelfs als ze niet sociaal gedrag vertoont. Dat wordt alsnog vangen dus.
Vanuit een andere stichting kreeg ik weer tips wat ik de pups het beste kon geven qua eten.
Ik heb nog niet eerder zulk jong spul zonder moeder gehad. Ik kreeg de tip om Brinta te geven en om daar de brokken in te weken.
Dat ziet er dan ongeveer zo uit.


Iemand een hapje? Ik vond als kind pap al vies, nou er is nog niks veranderd. Alleen die geur al.
Maar de pups vinden het heerlijk.


Vanmiddag heb ik ook lange tijd met mijn zus geskypt. Hadden we ook eens fijn voor.
Zo kwamen we zen zondag wel door. Doe er nog maar een paar, kom je van tot rust.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten