woensdag 3 februari 2016

Geitentijd

Sinds vandaag is oma in ons midden. Zij vindt het altijd heerlijk om een tijd hier op het eiland te vertoeven.
Lekker weg uit het hectische Nederland en weg van de kou.
Als oma er is geeft ons dat de mogelijkheid om weg te gaan. Oma is honden gewend en draait daar de hand niet voor om. Vanaf vandaag kijkt ze mee met de verzorging van Gina en laten we Vera al vast aan haar wennen. De tweeling staat open voor iedereen. Die hoeft aan niemand te wennen. Misschien eerder andersom.
Zaterdag kunnen wij dan met een gerust hart een weekje op vakantie. Dit keer naar buureiland Aruba.
Zo dichtbij, maar nog nooit geweest. Daar komt vanaf zaterdag verandering in. Ben benieuwd. 
Aruba schijnt een heel ander eiland te zijn. Netter, Amerikaams gericht, nog duurder dan Curacao.
We gaan het allemaal zien. Ik zal jullie ervan op de hoogte houden.
Vanmorgen kreeg ik een filmpje te zien van het hondje dat ik gisteren heb opgehaald. Hij is de nacht goed doorgekomen. Zijn naam is Blue geworden. Blue van de blauwe muur waartegen hij gevonden werd. Als hij helemaal opgeknapt is gaat hij naar Nederland. De toeristen die hem vonden willen hem graag adopteren. Dat zijn nog eens fijne berichten. Al kon ik ook al erg genieten van het filmpje waarop hij een beetje rond scharrelde. Het filmpje is te zien op de Facebook pagina van Rescue Paws.
Gina begint zich wat meer te bewegen. Ze hobbelt nu van de ene kant naar de andere.
Dat is al wel vermoeiend genoeg. Ze ligt nog steeds veel. Ik ben heel benieuwd hoe ze zich straks gaat vormen. Ze geniet wel van de aandacht die ze krijgt. Ze vindt ook eigenlijk dat ze het alleenrecht op mij heeft. Nu ze eindelijk iemand heeft gevonden die haar ondanks haar schurft durft te liefkozen heeft ze die persoon ook het liefst voor haar zelf. Helaas kan ik dat niet goed vinden natuurlijk.
Dat betekent dat ik boos op haar moet worden als ze naar één van de andere honden uitvalt. Ik het brose beginstadium probeer ik altijd zo min mogelijk te hoeven corrigeren, maar soms is het niet anders.
Vanmiddag was ik even bij de dierenarts om medicatie op te halen. Daar werd ik wel door een heel schattig beestje onthaald. 


Moederziel alleen gevonden in een tuin. Zo schattig. Ik weet niet wat het is, maar ik vind geiten zo ontzettend leuk. Ik denk dat ik in mijn vorige leven een geit was ofzo. Ik weet anders niet waar die fascinatie vandaan komt. Dit kleine ding moest geflest worden. Heb ik tijd? Ik heb alle tijd...........
Kom maar hier. Thuis wachten ze maar even. Nu eerst geitentijd voor mij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten