zaterdag 20 februari 2016

Kitten problematiek

Wat een geweldige reacties weer naar aanleiding van mijn vraag om beesies.
Er zijn me er een aantal toegezegd, dus we kunnen weer even voor uit. De kleine buigbare beesies zijn ook zeer welkom. Die worden weer doorgegeven aan de kitten fosters.
Het kittenprobleem is iets waar ik niet veel over schrijf, maar wat er wel degelijk is. Misschien zwerven er wel meer katten dan honden op Curacao. Je ziet ze alleen niet zo. Honden hebben de mens nodig om aan voedsel te komen. Katten kunnen zich beter redden in de natuur. Maar het probleem blijft hetzelfde, ze planten zich voort.
Soms wordt er een doos kittens afgegeven, maar meerendeel komen de kittens bij fosters omdat ze met de moederpoes op een onmogelijke plek wonen. Dan worden ze gevangen en meegenomen naar fosters. 


Deze hummeltjes zitten nu bij een foster. Afgelopen week gebracht.
Ik hou het bij honden. Dat is al druk genoeg.
Dat het druk is met de honden is thuis vooral te merken bij de poort. Luna vindt het al tijden fantastisch om uit te breken als de poort open gaat. Vera had er ook een handje van.
Toen we terug kwamen van vakantie en we met moeite alles binnen konden houden waren we het zat.
Er komt een afscheiding en wel nu! Alleen zo werkt dat meestal niet op Curacao.
Maar ze bestaan toch! Ik heb een bedrijf gevonden dat in de week dat ze een offerte uitgaven ook de werkzaamheden konden verrichten.
En nu heb ik dus een afscheiding om de poort. Wel heel simpel van pallethout, maar heel effectief.
We kunnen nu de poort in en uit rijden zonder dat we honden hoeven te vangen of vast te houden.
Dat we dit niet eerder bedacht hebben! Ik moet het nog wel gaan schilderen. Dan past het wat beter bij het hek. Gelukkig hoef ik bij dit klusje geen rekening te houden met strepen. Zou het dus kunnen uitbesteden. Zou kunnen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten