maandag 22 februari 2016

Stress

Gina blijft een lastige dame. Ze heeft hier al de bijnaam "oude heks".
Nadat we ons wat vergist hadden in de leeftijd van de zwarte reu, was het spannend hoe Gina het zou doen tegenover hem. De reu is helemaal niet geïnteresseerd in Gina, maar zij wel in hem.
Gisteren ging het allemaal prima. Helaas vandaag toch een aanvaring. Dit keer niet om aandacht maar om eten. Op zulke momenten is fosteren niet leuk. Het geeft stress. Stress bij mijn eigen honden die toch wel ontdaan zijn na een vechtpartij en stress bij ons. Je wilt niet voordurend conflicten. Je wilt vooral dat ze allemaal happy en dankbaar zijn en gewoon lekker genieten van het zorgeloze leventje dat ze vanaf nu leiden. Maar vindt maar eens een oplossing! 
Ik had van de week al een oproep op Facebook gezet. Daar kwam niks uit. Wel tips over hoe ik het zou kunnen aanpakken. Onder andere met medicatie. Ik ben naar aanleiding van die tips direct begonnen met homeopatisch rustgevende druppels.
Ik heb niet het idee dat het werkt. Kan na zulke vechtpartijen beter zelf zo'n flesje naar binnen gieten.
Nu dus maar weer opnieuw wat lijnen uitgegooid in de hoop dat iemand wat weet of kan helpen.
Inslapen werd als advies gegeven, maar dat gaat me toch echt te ver. Gina is geen agressieve hond. Naar mensen toe is er absoluut geen probleem. Ze geniet juist enorm van mensen aandacht.
Ik vind inslapen dan ook onterecht en niet eerlijk tegenover Gina. Nu maar hopen dat er spoedig een andere oplossing komt. 
Heel soms kan ik ook wel eens iets doen wat verder niks met honden te maken heeft.
Vanmiddag heb ik dat gedaan. We waren uitgenodigd voor een borrel bij een collega. 
Even weg van de tuin met de heks. Het was erg gezellig en zonder dat we het door hadden werd het snel laat. Youri was met oma thuis gebleven. In de auto terug naar huis vroegen we ons al af hoe lang het nog zou duren voordat Youri zou bellen. Nog geen vijf minuten waren we onderweg en ja hoor tringggggg. Wat denk je dat een puber vraagt? Nou niet, hoe gaat het? Was het gezellig? Kan ik al iets doen? De vraag was, hoe laat gaan we eten? Gelukkig heb ik nog een potje kalmerende druppels.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten