donderdag 1 oktober 2015

Mooie zanger

Het was weer een warm dagje vandaag. Afkoelen kan alleen in de airco. Zelfs het zwembadwater is gewoon warm net zoals het douchewater.
De airco van Youri staat het meest aan en dat weten de honden ook. Soms liggen er drie in zijn kamer waardoor het eigenlijk alleen nog maar warmer wordt. Maar ik snap het wel, het is ook om te puffen.
Soms ligt Storm hijgend en smekend voor Youri zijn deur of hij er alsjeblieft in mag.
Tegen smekende hondenogen kan bijna niemand en ik zeker niet!
Nog twee dagen en dan is Erik weer terug. Ben heel benieuwd wat hij allemaal bij zich heeft.
Mijn oproep om hondenspeeltjes en benodigdheden heeft een hoop reacties opgeleverd.
Geweldig om te zien en te lezen hoe het leeft. Morgen heeft hij de uitdaging om het te gaan verdelen.
Een deel wordt verzonden, een deel gaat in de koffer en een deel mag de volgende keer in november mee. Zo kunnen we in oktober tijdens de dierendagmarkt leuke items verkopen en hebben we later in het jaar tijdens alle kerstmarkten ook nog genoeg.
Ik zal zaterdag als hij uitgepakt heeft zeker een foto maken!
Wat ook leeft is natuurlijk de erbarmelijk staat waarin Boris werd aangetroffen. Het is echt een hoopje ellende hoor. Zijn huid is natuurlijk vol korsten en schilfers. Maar daarbij is hij ook broodmager.
Ik moet hem van de dierenarts rond de zes keer per dag kleine beetjes voeren. Maar dat valt nog niet mee. Mijn brokken vindt hij maar zo zo. Ik denk dat hij in z'n leven nog geen hondenbrok gegeten heeft. Omdat hij toch echt moet aansterken ben ik maar weer aan de kook gegaan. Kip met rijst en een beetje kokosolie. En dat ging er dus prima in. Mooi, beter iets dan niets.
Er heeft zich iemand gemeld die de kosten van de verzorging van Boris en de kleine pup op zich wil nemen. Daar ben ik natuurlijk superblij mee. Morgen gaan we kijken of we z'n huid kunnen gaan behandelen. Ik heb daar speciale anti bacteriële shampoo voor nodig. Ben dus heel blij dat iemand ons steunt. 
Ik had het idee dat het niet helemaal duidelijk was voor iedereen hoe het financiëel nou zit.
Betaal ik het zelf of niet? Het antwoord is vaak wel, maar niet altijd. Het ligt er een beetje aan hoeveel donaties we bij de stichting binnen hebben gekregen. Als ik weet dat er nog veel rekeningen bij de dierenarts betaald moeten worden ga ik mijn rekening van mijn fosterhond niet op de stapel erbij leggen. Dan betaal ik het zelf uit eigen zak. Maar zoals nu worden de rekeningen voor Boris en pup betaald. Elke andere donatie die naar mij overgemaakt wordt gebruik ik weer voor een volgende hond zodat ook die rekening direct betaald kan worden. Voer betaal ik altijd zelf. Hoeveel ik er ook heb rondlopen. 
En dan even heel wat anders. Als ik wel eens met familie Skype horen ze vaak veel vogels op de achtergrond. We hebben heel wat verschillende vogels rondvliegen.
Sommige kwetteren en krijsen alleen zoals de kleine papagaaitjes. En andere zingen prachtig.
Één van die mooie zangers is de troepiaal. Hij lijkt een beetje op een ekster qua formaat maar dan in een andere kleur.


Ze zitten veel in de boom in het midden van de tuin. Dan hebben ze goed zicht op het suikerbakje wat bij het huis hangt. Eigenlijk is het bedoelt voor suikerdiefjes, maar de troepiaal zit er meestal al eerste in.
Deze had blijkbaar veel honger en ging opzichtig klaar zitten. Ik heb hem op z'n wenken bediend en het bakje weer gevuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten