zaterdag 31 oktober 2015

Het kan hier zo mooi zijn

Het kan hier zo mooi zijn. Een zin die heel vaak door mijn hoofd gaat als ik over dit eiland rij.
Het kan hier zo mooi zijn als iedereen zijn rotzooi opruimt, als er respect is voor mens en dier, als de isla zijn uitstoot vermindert, als men bouwvallen afbreekt en huizen afbouwt.
Het kan hier zo mooi zijn als er geen armoede zou zijn, geen vele tienermoeders en één oudergezinnen met kinderen die veel alleen zijn omdat moeder werkt. 
Het kan hier zo mooi zijn als je overal veilig kunt lopen en er geen overvallen meer zijn.
Het kan hier zo mooi zijn. Alleen deze zin kwam vandaag niet bij mij vandaan.
Guus Meeuwis zong hem vanavond. Het is een nummer van hem. Dit nummer gaat natuurlijk helemaal niet over Curacao, maar toen ik hem vanavond hoorde was dit wel het eerste waar ik aan dacht.
Ik ben net terug van een geweldig concert. Het was erg druk. Dat hij helemaal hier kwam zingen werd blijkbaar door meer mensen gewaardeerd.


Wat is het toch heerlijk om zo in de buitenlucht met de voetjes in het zand te kunnen genieten.
Er zijn regelmatig Nederlandse artiesten te beluisteren op het eiland. Die verdienen zo mooi hun vakantie natuurlijk terug. Vinden wij niet erg hoor. Laat ze vooral allemaal maar hierheen op vakantie gaan.
De hondjes hebben niks met Nederlandstalige muziek. Ze zijn eigenlijk helemaal niet zo van de muziek.
Ze zijn meer van het Nederlandse eten. Lekker eten wel te verstaan.
We hadden gisteren kauwstaven gekregen. Ze hebben er echt van genoten.
Voor storm is het krijgen van een bod altijd extra feest. Zodra één van de honden wegloopt pikt hij het bot in en brengt het snel naar zijn mand. Hij had aan het eind van de middag dus zes botten in zijn mand liggen.
Geeft niet, die zullen wel weer terug gestolen worden. Voordat storm op rooftocht ging heb ik toch nog wat leuke foto's kunnen maken.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten