woensdag 28 oktober 2015

APK

Nadat ik opgestaan was vanmorgen viel me op dat de honden zo graag bij Youri in de kamer wilden.
Youri was al vroeg thuis. Die had twee toetsen wat hier betekent dat je om 7.15 start en om 9.15 weer klaar bent.
De deur bij Youri was dicht en toch wilden ze er allemaal zijn. Vreemd. Bij Youri maar eens nagevraagd wat de honden dan bij hem kwamen doen als ik ze daar naar binnen liet. Water drinken vertelde hij mij.
Nog vreemder, want eigenlijk heb ik meerdere pakken om het huis staan. Vaak één aan de voorkant bij de eettafel. Oké, die was leeg. Maar er stond er nog één. Achter, bij het zitje.
Daar zat nog water in. Met nog wat extra inhoud. Zou dat de rede zijn waarom ze daar niet wilden drinken maar bij Youri? Ik snap het wel. Ik hoef ook geen glas water met extra voedingsstoffen.


Het beestje kon er zelf niet meer uit komen, de rand was te hoog en te glad. Ik heb hem maar 'gered'.
Tijdens de tennisles van Youri had ik een afspraak bij de dierenarts. Dat kwam precies goed uit. Scheelde weer een extra ritje. Boris en Layka waren aan de beurt voor de tweede enting. 
Zonder de herhaling blijven ze vatbaar voor ziektes, heel belangrijk dus dit bezoekje.
Ons laatste bezoek en dan de enting in de tuin niet meegerekend, was op de dag dat we hem bij zijn "baasjes" weg haalde.
Toen zag hij er zo uit.


Morgen zijn we precies een maand verder. Kijk wat een verschil.


Meteen ook maar even een checkup gedaan. Bijvoorbeeld gewogen. Ben altijd erg benieuwd hoe de stand nu is.


Dat ziet er goed uit! Natuurlijk zag ik zo ook wel aan Boris dat hij aangekomen was. Alleen wist ik niet precies hoeveel. Ruim vier kilo is er bij gekomen. Nog niet genoeg, maar overvoeren is ook niet goed. We gaan gewoon op deze voet verder.
Kleine Layka groeit ook lekker door. Zij was 3,5 kilo aangekomen. Zij is niet alleen zwaarder geworden, maar groeit ook lekker. Ze is een gezonde jonge hond aan het worden. 
Beide dus APK goed gekeurd. Op naar de volgende keuring. Voor Boris wordt dat z'n castratie en voor Layka misschien wel al haar papieren en verklaringen als ze naar Nederland gaat.
Op dit moment heeft er zich nog geen kandidaat gemeld. Niet als nieuwe eigenaar, maar ook niet als foster. Men weet niet wat ze missen, zo'n leuk hondje. Maar komt wel goed. Of het nu in Nederland is of hier op Curacao, ergens staat straks het gouden mandje van Layka. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten