woensdag 14 oktober 2015

Emo-poetser

Vandaag is de dag een beetje langs me heen gegaan. 
Het hakt er toch allemaal wel in. Je verstand weet dat het allemaal goed is en dat ik me niet schuldig hoef te voelen. Maar emotioneel gezien ligt dat anders.
Als ik me niet prettig voel ga ik poetsen. Laat mij maar lekker stofzuigen, dweilen, badkamers doen.
Beetje nutteloos stoffen, ik kan op die manier mijn gedachte goed weg zetten.
Nou ziet mijn huis er altijd wel schoon uit. Maar dat is niet omdat ik elke dag met mezelf in de knoop zit hoor. Ik ben gewoon op huishoudgebied een piet lut.
Maar beter een emo-poetser dan een emo-eter. Al hoewel een stukje chocola op zulke momenten ook heel welkom is. Lekker, vooral melkcholade met hazelnoot.


Vooral de momenten dat ik bij het hok ben is vervelend. Was ophangen en afhalen zijn van die momentjes. 
Aan het begin van de middag werd ik gebeld dat er een tennisles was vrij gekomen.
Ik had de les gisteren moeten afzeggen. Ik was heel druk met poetsen en schrobben, maar had er ook echt mijn kop niet naar. Natuurlijk zou het een ontspannen momentje kunnen zijn, maar ik weet zeker dat ik geen bal raak geslagen had. Gisteren had ik uitgelegd waarom ik er niet kon zijn.
Vandaag dus een berichtje met de mogelijkheid het in te halen.
Lekker, nu had ik er wel zin in. En het ging ook goed. Dat geeft weer een nieuwe stoot energie.
Na een korte douche kreeg ik visite. Ik had een vriendin met kinderen uitgenodigd om te komen eten.
Haar man zit voor werk in het buitenland. We proberen eigenlijk af te spreken als de mannen er niet zijn en dan met z'n zessen te eten. Zij met haar twee kids en wij.
Omdat de momenten niet helemaal overeen kwamen dat de mannen weg waren maar we wel wilden afspreken hadden we vandaag gepland.
Maar toeval of niet. Erik belde einde van de ochtend op. Spoedklus op een ander eiland. Ze gingen nu direct naar het vliegveld en vanavond laat kwamen ze pas weer terug.
En zo aten we toch nog met z'n zessen. Erik had er best bij mogen zijn, maar dit was ook weg gezellig.
Morgen weer wat updates over de hondjes. Vrijdag hebben we een afspraak voor Saar bij de dierenarts. Dan weer meer over haar gezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten