vrijdag 16 oktober 2015

Een feestelijke dag

De dag begon vandaag feestelijk en eindigde dat ook.
Hoe dat zo kwam?
Vanmorgen had ik een afspraak bij de dierenarts met Saar. Het was nu ruim twee weken geleden dat ze is geopereerd aan haar heup. De hechtingen had ik inmiddels zelf al verwijderd, maar ik zou haar nog even "showen" om te kijken of ze vordering maakte.
Samen dus in de auto op stap.


Zoals je ziet is autorijden al helemaal niet zo eng meer. Je komt zo nog eens ergens en je wordt ook altijd weer netjes thuis gebracht.
De dierenarts was tevreden over Saar. Het was wel bijzonder. Hier in de tuin zie ik haar namelijk nog erg veel op drie poten lopen. Het was voor mij niet duidelijk of dit kwam doordat ze nog pijn had, het misschien stram was geworden of het gewoonte was geworden.
Vrij snel kregen we hier een antwoord op. Bij de dierenarts gebruikte ze haar poot namelijk wel.
Dat betekent dat we op deze voet verder gaan. Nog een week of zes tot acht zal het zeker duren voordat ze echt weer helemaal oké is. Toch wel wat langer dan gedacht, maar dat geeft niks.
Ze is een geweldige hond voor mens en dier, dus ik denk dat niemand het erg vindt dat ze nog even blijft.
Na het bezoekje dierenarts heb ik Saar weer thuis afgezet en ben snel weer verder gegaan richting de supermarkt.
Vandaag was Erik jarig. We hadden afgesproken lekker thuis uitgebreid te grillen, maar daar moest nig het één en ander voor gekocht en gemaakt worden.
Toen ik langs de stelling dierenbenodigheden liep zag ik dat ze nieuwe botten hadden liggen.
Nee, niet voor bij het avondeten, maar voor de honden.
Ik heb namelijk rond dierendag een geweldige donatie gekregen om voor de honden iets lekkers te kopen. Op dat moment was Boris daar nog niet aan toe. Die moest nog erg wennen aan het voedsel wat hij kreeg. Ik wilde zijn maag en darmen niet overstuur laten gaan door iets heel nieuws.
Maar deze botten kon ik nu wel geven.


Zes stuks heb ik er dan meteen nodig. Ze krijgen natuurlijk allemaal, niet alleen Boris.
Zelfs Layka al krijgt zij wel de kleinste.
Boris wist nog niet zo goed wat hij ervan moest vinden. 


Wat willen ze van me? Gaan ze dit naar m'n hoofd gooien? Uiteindelijk heeft hij het toch aangepakt en mee genomen. En toen de rest heerlijk lag te knagen begreep Boris ook wat de bedoeling was en heeft hij er heerlijk van genoten. Wat een feestje zo'n heerlijke lekkernij.
Het voordeel van deze botten is dat ze er heeeeeel lang mee doen. De inhoud is er wel snel uit, maar daarna kunnen ze nog lange tijd aan het bot kluiven zonder dat het breekt. 
Mijn eigen honden hielden het kluiven het langste vol. Saar en Layka hielden het na 15 minuten wel voor gezien. Spelen is veel leuker.


Layka is echt bijna van al haar plekjes af. Ze wordt o nee is een hele mooie hond. 
Terwijl de honden spelen en knagen op botten bereiden wij het avondeten voor.
De avond hebben we heerlijk afgesloten met een gezellig moment met z'n allen.
Extra maar van genoten want zondag vertrekt hij weer voor zes dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten