dinsdag 3 april 2018

Nog heel bijzonder

We kunnen over vandaag wel zeggen dat het een zeer productief dagje was.
Deze dag begon voor een vakantiedag wel erg vroeg. Om 7.45 ging de wekker. Dat was omdat Youri vandaag om 9.00 uur op school moest zijn.
Hij komt niet graag vrijwillig voor school in beweging, maar nu toch wel. En hij vond het ook best spannend.
Ik heb hem achtergelaten en ben direct doorgereden. In Emmeloord zit namelijk een groot vloerenbedrijf met wel 120 soorten laminaat.
Ik had nu mooi even de tijd om rustig te kijken. En met succes, ik heb een vloer gevonden die mij zeker aansprak.
Daarna weer terug om Youri op te halen en een gesprek aan te gaan met de bovenbouwcoordinator.


Ik voel me altijd zo nietig in zo'n groot gebouw met jongeren die bijna allemaal ook groter zijn dan ik.
Ze kunnen je allemaal ook zo aankijken van doe jij hier? De leraren in het gebouw zijn de enige getolereerde volwassen.
Ik zag nog wat bekende gezichten. Jongens die ik ooit nog judoles gegeven heb die nu halve mannen zijn. Niet dat ze mij herkende hoor, ik ben echt ruim verleden tijd.
Youri heeft het naar z'n zin gehad, voor hoever je over plezier kunt spreken als het over school gaat. Pas in september zal hij er weer zijn. School begint pas laat dit seizoen. Youri gaat dus een lange vakantie tegemoet.
Daarna een broodje gehaald. Youri heeft sinds een paar dagen een eigen betaalpas. Op Curacao heb je daar niet zo veel aan. Daar is het nog niet gewoon om alles te pinnen. Toch wilde hij er graag éen en nu met de terugkomst in aantocht was het goed om er vast aan te wennen en er wat mee te doen.
Het brandde dan ook om er een betaling mee te doen. Nu heeft hij de broodjes betaald en heb ik hem het bedrag thuis weer terug gestort. Zo kon hij toch de pas gebruiken. Ook het betalen door de pas er alleen maar langs te houden heeft hij nu een keer gedaan. Het zal vanzelf wel als gewoon ervaren gaan worden, maar voor nu is het allemaal nog heel bijzonder.
De dag zijn we geëindigd met een bordje Chinees. Het Chinese voedsel is op Curacao echt nergens te vinden. Sommige doen een goede poging het te evenaren, maar dat is het vaak toch net niet. Als je iets niet kunt krijgen is het extra lekker als je het weer eens eet. Even genieten dus.
Nu de voetjes hoog en morgen weer door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten