donderdag 5 april 2018

Blog van Maud

leven van Maud 

 

Hi lezers, vandaag heb ik de eer om het blog van mijn moeder te schrijven. Inmiddels woon ik al dik 8 maanden in Nederland, als ik er zo over nadenk ik de tijd echt voorbij gevlogen. Nog steeds met veel plezier doe ik de opleiding HBO Verpleegkunde en heb ik er ook heel wat vriendinnen gemaakt. Het is een pittige opleiding, maar ben zo blij met mijn besluit. Vandaag sloot ik de derde periode af met mijn laatste tentamen van deze tentamenweek, ik heb er een goed gevoel bij dus ga met een blij gevoel het weekend in. Het is leuk om met mensen in contact te zijn die precies dezelfde interesses en doelstellingen hebben zoals ik. Praktijklessen zijn meer feestjes dan echt leren leren ;)

 



 Hoewel het niet altijd makkelijk is met mijn ouders 9000 km verderop vind ik dat het ons goed af gaat. Apps zoals Whatsapp en Facetime mogen van mij prijzen winnen, want een top apps zijn dat! Dagelijks zijn we zo als familie in contact en maken ze alles mee wat ik meemaak, en omgekeerd natuurlijk. Sommige dagen is het lastiger, zoals mijn verjaardag aankomende dinsdag die ik zonder hen moet vieren. Maar ik weet; het kan even niet anders en we halen de tijd wel weer in. Gelukkig heb ik een vangnet van lieve familie en vriendinnen waar ik op terug kan vallen en er op die dagen voor mij zijn. 

 In mijn vrije tijd werk ik als broodmeisje bij de Albert Heijn, om zo wat bij te verdienen en in het begin ook om nieuwe contacten te leggen. Hier heb ik ook een gezellige groep vrienden opgebouwd, waarmee ik vaak ga stappen zo als studenten dat doen of na een avonddienst nog even naar de mac ga (sorry mam). Verder werk ik ook voor mijn hogeschool als school ambassadeur, het is leuk om met mensen van verschillende opleidingen in contact te komen en toekomstige leerlingen te kunnen helpen met hun studiekeuze. 




Momenteel woon ik bij mijn oma, samen met mijn kat Tommy, wat een gezellige boel is. Echter ben ik wel zoekende naar een kamer. Ik zou terug bij mijn ouders kunnen gaan wonen, maar heb het gevoel klaar te zijn voor de ‘volgende’ stap en heb inmiddels in Almere ook mijn bestaan opgebouwd. Vandaag gingen we alvast voor mijn verjaardag uiteten en kreeg ik van mijn ouders alvast wat spullen voor de uitzet cadeau. Thanks pap en mam! Hoewel het niet altijd makkelijk is geweest, kan ik vol trots zeggen dat ik gelukkig ben in Nederland en dat het me goed afgaat!





 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten