woensdag 14 maart 2018

Ingezonden brief

Het is al tijden gedoe met de invoer van westpointers naar Nederland.
Vorig jaar augustus meldde ik al dat we ineens geen machtigingen meer konden aanvragen bij de veterinaire dienst.
Dit was omdat de Nederlandse overheid meer inzicht wilde in de binnenkomende honden. Zij vroegen of de stichtingen onder de loep gehouden konden worden. De meneer van de veterinaire dienst had hier allemaal geen tijd voor en gaf geen machtigingen meer uit,
Wij wilde dat inzicht best verstrekken. Hoe eerder hoe beter, dan konden we tenminste weer verder.
We hebben daar wel medewerking van de veterinaire dienst bij nodig. Wij zijn van ze afhankelijk voor het verkrijgen van een bepaald nummer. 
En dat geven ze ons steeds maar niet. Eerst was het omdat ze geen tijd hadden, daarna omdat desbetreffende meneer het niet eens was met onze manier van werken. Al met al houdt hij de boel lekker op en is de rede hiervoor onduidelijk.
Tijd voor actie dus. En dat hebben we gedaan met een ingezonden brief naar de krant.
Zie hieronder wat inmiddels aardig viraal gaat. Hopelijk geeft het schot in de zaak.

** Ingezonden brief Amigoe Woensdag 14 maart 2018:**

Beste heer Dwarkasing,

Vorig jaar augustus moesten wij als stichting Rescue Paws Curaçao alsmede andere Stichtingen via de krant vernemen dat we geen honden meer met een vluchtbegeleider naar Nederland over mochten laten vliegen.

De reden? De douane in Nederland wilde graag meer inzicht in de stichtingen die zich op het eiland bezig houden met de zwerfhonden en de export daarvan.
Dat inzicht vroegen ze aan u, als hoofd Veterinaire Dienst, maar dat kregen ze niet.
Wij waren graag met u om tafel gegaan om te overleggen hoe nu verder, maar daar had u geen tijd voor. U gooide gewoon de deur dicht en gaf alleen nog maar gezondheidsverklaringen uit aan eigenaren. 

Wij hebben als stichting zelf in Nederland contact gezocht met de desbetreffende instanties die hierover gaan en hebben nagevraagd wat ze precies van ons wilden weten.
Zo bleek dat we ons als ontvangende stichting in Nederland moesten inschrijven. We hebben Rescue Paws Nederland opgericht. Kosten notaris: €500.
We hebben ons keurig aangemeld bij de RVO en bij de NVWA. 
Bij de laatste instantie kregen we een tracés nummer; een soort bedrijfsnummer waarmee we digitaal honden kunnen aanmelden bij de NVWA. Zo weten ze op Schiphol precies wanneer welke hond aankomt. Om dit formulier juist in te vullen heeft ook de verzendende stichting een tracés nummer nodig. Rescue Paws Curaçao dus. 
En dat nummer is op te vragen bij de veterinaire dienst, bij u. 

Wij dachten dat u wel blij zou zijn met al onze goodwill en verrichte inspanningen, maar het enige dat we te horen kregen was dat u en uw collega's het te druk hadden en er zeker tot na kerst niet naar konden kijken. Jammer, dit digitale systeem zou ook de veterinaire dienst veel tijdwinst opleveren. Nu wordt alles nog met de hand uitgeschreven, straks kan dat digitaal.

Inmiddels is het half maart, kerst ligt al ver achter ons en nog steeds hebben we geen tracés nummer. 
Bij opnieuw navragen wanneer we het nummer konden krijgen kregen we te horen dat we als stichting niet goed bezig waren, we moesten niet alles maar willen redden. 
Meneer Dwarkasing, ik vraag u helemaal niet om uw mening, ik vraag om een tracés nummer wat u steeds maar weigert uit te geven. Heeft u zich wel eens één dag verdiept in wat wij daadwerkelijk doen? We moeten meer inslapen zegt u. Wij slapen wekelijks, zo niet dagelijks, zieke, zwakke en oude dieren in. Maar nee, wij weigeren gezonde, sociale jonge honden in te slapen die in Nederland zeer gewenst zijn. Er is veel vraag naar onze Westpointers. Mensen in Nederland lopen met trots met hun Westpointer. Ze doen het zeer goed in Nederland meneer Dwarkarsing en zijn daar meer dan welkom, maar u wilt ons, maar vooral de honden, daar maar niet bij helpen. 
Grootschalig inslapen is niet de oplossing, een mentaliteitsverandering is het enige wat helpt. 
U mag met ons meedenken en meehelpen hoe we dit kunnen aanpakken, maar u kent ons niet eens. We hebben elkaar nog nooit gesproken.
Het heeft er alle schijn van dat u uw vuile was niet wilt buiten hangen. Geen honden naar het buitenland? Zodat het lijkt alsof we geen hondenprobleem hebben?
Maar kom op nou toch, één druk op de sociale media knop en we weten wel beter.

Wij hopen nog steeds dat onze minister Suzy Camelia-Römer u zal aansporen om gewoon uw werk te doen. Bovenstaande behoort nu eenmaal tot uw takenpakket. Helaas is dat tot nu toe niet gebeurd, maar wij zullen ook de minister hiertoe blijven aansporen. 
We zouden het bijzonder waarderen als we nu eindelijk eens verder kunnen en niet verder tegen worden gewerkt. Wij hebben keurig gedaan wat er van ons verlangd werd, nou u nog!

Bestuur Rescue Paws Curaçao en bestuur Rescue Paws Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten