zaterdag 2 december 2017

Zonder visite

Vandaag dan de verjaardag van Youri. Of nou ja eigenlijk niet meer dan de notitie dat het vandaag zijn geboortedag is.
Alle andere jaren hier op het eiland hebben we de verjaardagen wel degelijk gevierd. Toch ook omdat het voor kinderen als belangrijk wordt ervaren. Dit is nu de eerste verjaardag waar we niks aan doen. Ja oke, de mijne in september en die van Erik in oktober hebben we ook niet uitgebreid gevierd, maar dat deden we toch al nooit. Nu dus de eerste keer een kinderverjaardag zonder visite. De afgelopen jaren hebben we een vaste groep mensen om ons heen gehad waar we een goede klik mee hadden. De meeste hiervan zijn afgelopen zomer terug naar Nederland vertrokken.
Hier zijn natuurlijk nieuwe gezinnen voor terug gekomen, maar ik moet zeggen dat ik weinig energie steek in ze te leren kennen. Een plek waar veel mensen bij elkaar komen zijn de happy hours bij de strandtenten in de weekenden. Ik heb daar gewoon niks mee. Ik drink niet en vind er niks aan. 
Zo leer ik de mensen niet kennen, maar heel eerlijk gezegd interesseert me dat niet zo. Ik word niet gelukkiger van een enorm scala aan vrienden. Jammer voor Youri, maar die heeft z'n verjaardag gisteren en vanmorgen uitgebreid mogen vieren met z'n vrienden. 
Hierdoor was het vandaag eigenlijk een zaterdag als vele andere. Alleen niet voor Kiki. Die had een pechdag. Ik had vanmiddag een aantal kongs gevuld met smeerkaas. Ik heb er vier, dus lang niet voor iedereen. Maar de ene keer pakt die hem en de keer erna vindt de ander hem. Ik leg ze namelijk zo maar ergens en geef ze niet gericht.
Nu had de oude mama hond hem gevonden. De schuwe mama van de vier pups. Zo schuw is ze niet meer. Ze laat zich nog steeds niet aanraken, maar ze staat tegenwoordig wel s morgens voor de deur om naar binnen te mogen. Dan rent ze naar de bank waar ze vervolgens uren ligt. 
Nou die mama dus had een kong. En nooit bange Kiki dacht dat ze ook wel even kon komen snuffelen. Fout gedacht, Kiki werd flink in haar snoet gebeten wat resulteerde in een snee bij haar neus.
Arme Kiki! Tja, dan moet je getroost worden en extra aandacht krijgen. 
Geloof dat ze er wel van kon genieten. En die snee is inmiddels allang weer vergeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten