dinsdag 19 december 2017

Boos, heel boos!

Zo, ik zit er even helemaal doorheen. Veel te druk, veel te veel honden, veel te veel gesloop, gepis, geblaf, gedoe. En dat alleen maar omdat ik op zo'n klote eiland woon waar mensen hun verantwoording niet nemen voor een levend wezen. Pislink kan ik er om worden.
Een groot deel van het eiland is gelovig en zit elke zondag braaf in de kerk. Waar is die pastoor of dominee die z'n kerkgangers is flink de waarheid zegt! De dieren waren er volgens de bijbel eerder dan de mensen. Daar zal God vast z'n bedoeling mee gehad hebben, ik vermoed dat hij wilde dat wij ervoor zouden zorgen. Hier zorgt men alleen maar voor zich zelf. Hebben we wel de mooie nageltjes voor kerst, de nieuwe auto om mee te kunnen pronken bij familie en het uitgebreide kerstdiner?
En de dieren in de tuin mogen verrotten. Vorige week hebben we een klein mager pupje uit een tuin weg gehaald. Totaal uitgehongerd en verzwakt. Meneer hoefde het uiteraard niet meer. Er liepen nog meer scharminkels, maar die mochten niet mee. Ze moesten waken. Ik moet me ook waken. Waken dat ik niet ergens een hagelgeweer vandaan haal en zo iemand ermee voor z'n donder schiet.
Voor het pupje was uiteindelijk de hulp te laat. Vanavond is het in de armen van de foster overleden.
Wij hebben er allemaal verdriet van en de oude eigenaar laat geen traan. Hij krijgt van familie, vrienden, buren wel weer een nieuw pupje. Er zijn er toch genoeg, niemand neemt immers z'n verantwoording en zorgt dat z'n dier gesteriliseerd wordt. Vanmiddag had ik weer iemand aan de lijn die van z'n hond af moest. Waarom? Omdat ze elke keer zwanger werd. Je gelooft het toch niet! Ik heb aangeboden de hond te steriliseren. Ze hadden een jonge en een wat oudere. De oudere moest weg. De jongere bleek ook een teefje te zijn. Die kan toch ook zwanger raken? Pfff. Ik wilde een eigen bijdrage van 50 gulden voor iedere hond. Dat wilde hij dan alleen voor die jongere hond betalen. Nou, ik ga niks regelen voor die jongere hond als ik die oudere ook niet mag helpen. Uiteindelijk mogen ze nu beide gesteriliseerd worden, maar betaald meneer niet meer dan 50 gulden. Vandaag belde ik om door te geven wanneer de honden geholpen konden worden. Ja maar ik moest ze wel komen halen. Ze konden niet in zijn auto. Alsof we het over parasieten hebben ofzo. En je moet maar vriendelijk blijven. Dus volgende week rijden we maar weer met ons eigen autootje dat rijdt op mijn eigen kosten het zoveelste ritje omdat een ander er te beroerd voor is. 
Ik ben op het punt om elk doodgereden dier of overleden dier in de tuin bij de minister te dumpen.
Misschien dat er dan eens ogen open gaan. Z'n neus in ieder geval, want stinken zal het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten