maandag 4 december 2017

Goed geregeld

Het was een gekke dag vandaag. Het was de laatste dag voor het vertrek van Erik.
Hij is inmiddels vertrokken naar Ierland om daar zijn bul op te halen bij de universiteit van Dublin.
Hij heeft zijn opleiding tot Master of Science met succes afgerond. Na deze officiele uitreiking gaat hij door naar Nederland waar hij nog een cursus zal doen.
Hij komt straks in hetzelfde vliegtuig als Maud terug naar Curacao. Ze hebben kunnen fixen dat ze naast elkaar zitten, dat is natuurlijk super geregeld. Alleen het duurt nog wel even voor het zover is. 
Pas op 22 december komen ze aan. Een lange tijd weg dus nog.
Op de valreep hebben we vanmiddag samen het 10 minuten gesprek van Youri kunnen voeren. Speciaal voor vandaag aangevraagd zodat we er samen naar toe konden. Youri heeft vorige week z'n eerste rapport van dit jaar gehad en dat werd besproken. Youri heeft het keurig gedaan ondanks de lastige klas waar hij in zit. Als de mentor al aangeeft dat ze niet weten hoe ze sommige problemen moeten aanpakken is het wel triest toch? Ouders en leerlingen werken niet mee en de kinderen doen maar een beetje waar ze zin in hebben. Waar is het respect en de discipline tegenwoordig gebleven! 
Ik vind het knap dat Youri ondanks bv veel herrie en heen en weer geloop toch zijn ding blijft doen.
En dan waren we vandaag nog super druk in de weer om kalenders van Balkbrug naar Oude Meer te krijgen. Van alles geprobeerd. Het is nog niet zeker of het gaat lukken. Het lastige is dat in Nederland nu alles op één oor ligt en er niks meer verder afgesproken kan worden. En als iedereen in Nederland weer in beweging komt lig ik nog te slapen. We zullen zien hoe het morgen afloopt.
Dan hebben we ook nog maar even boodschappen gedaan en getankt. Morgen wordt er gestaakt. En als ze hier staken is het echt een klerezooi. Vandaag was er in de ochtend al een klein voorproefje. 
Er is maar één goede grote verbindingsweg tussen Westpunt en Willemstad en daar hadden ze een bus overdwars opgezet. Éen grote chaos direct. Mmm niet dat ik morgen naar Westpunt moet, maar ik heb gewoon geen zin in drukte, oponthoud of wat dan ook. Laat ze maar gaan staken, ik ben er klaar voor. En klaar mee ook, maar dat terzijde.
Vanavond Maud nog even via FaceTime gesproken. We hebben Tommy vast geïntroduceerd aan Duvel.
Zoals je ziet is er enorm veel interesse in elkaar. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten