zondag 3 december 2017

Stuk voor school

Ik scheef van de week al dat ik een weekverslag voor de basisschool van mijn zus schrijf.
Het moet te begrijpen zijn voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Dat is een groot leeftijdsverschil, dus soms best lastig.
Iemand reageerde of ik wat ik schreef eens wilde delen. Bij deze. Dit is wat de kinderen morgen in de klas voorgelezen krijgen.

Terwijl jullie op school nu heel druk zijn met de komst van Sinterklaas en daarna het kerstfeest, zijn wij ook extra druk.
Niet omdat we een feestje gaan vieren, eigenlijk is er niks feestelijks aan.
Hier op het eiland doen sommige mensen met kerst rare dingen. Ze willen heel graag alles opgeruimd en schoon hebben. Dat is natuurlijk niet zo raar, maar wel dat je dan je hond weg gooit als je die niet meer wilt hebben. In december vinden we veel meer pups en zielige honden die niet meer bij de mensen mochten wonen.
Soms is het omdat ze al teveel honden hadden, of omdat ze geen nieuwe baasjes voor de pups konden vinden. Of zoals in het geval van Day dachten we dat ze weg gegooid was omdat ze schurft heeft. Schurft is een heel klein beestje dat in de huid zit. Het geeft heel veel jeuk waardoor de hond heel erg gaat krabben. Dit geeft korstjes en ziet er lelijk uit. In plaats van dat mensen naar de dierenarts gaan gooien ze de hond weg. Day heeft ook schurft. We hebben Day gevonden in een plantenbak bij een hotel, daar zat ze zielig verscholen. Ze had heel veel honger en dorst. En ze was zo blij dat ze opgehaald werd.


We gaan altijd meteen met de honden naar de dierenarts. Die kijkt of ze geen erge ziektes hebben en geeft natuurlijk meteen wat tegen de jeuk. Wist je dat dit een tabletje is wat €15 kost. Wel veel geld voor éen tabletje natuurlijk, maar ook weer niet zo veel dat je de hond ervoor weg gooit! 
Als het baasje dat tabletje voor Day gekocht had was er niets aan de hand geweest en had ze er niet zo uit gezien. Maar helaas weten veel mensen dat niet. Ze gaan ook niet naar de dierenarts die het ze kan vertellen. Wat wij doen is langs de huizen gaan en vertellen over dit tabletje. We hopen dan dat de mensen toch het tabletje gaan kopen.




Day is nu bij een andere foster van Rescue Paws. Een foster is iemand die heel erg van honden houdt en ze graag wil helpen. De foster neemt de hond mee naar huis waar hij lekker veel liefde, aandacht en eten krijgt. Als de hond weer helemaal gezond is zoeken we een nieuw baasje voor de hond en krijgt de foster weer een nieuwe zielige hond in huis.
Ik kreeg van Juf Ingrid allemaal namen door voor de drie pupjes die ik heb. Super leuk.
Maar eerst heb ik goed nieuws. Éen van de drie pupjes heeft een nieuw huisje gekregen. Ze heet nu Bella en woont bij iemand die al een andere hond uit het asiel had.


Voor de twee overgebleven pups heb ik een naam uitgezocht uit jullie lijstje.
Het pupje met de witte neus heet Kiki. 


Het andere meisje heet Roos.
Ze zijn deze week naar de dierenarts geweest voor hun eerste enting. Ze vonden het niet eens eng.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten