maandag 18 december 2017

Snertweer

Het orkaanseizoen is officieel voorbij en daarmee het regenseizoen begonnen.
Vorige week zei ik nog tegen iemand dat we daar nog weinig van merkte. Nou, dat was vandaag wel anders. Eigenlijk sinds gisteravond regende het al. Toen ik al even op bed lag hoorde ik de hemel een soort van open barsten. Ik weet dat mijn hondenhok niet helemaal goed gebouwd is. Bij harde regen waait het naar binnen of het sijpelt naar binnen via de dakranden die net te kort zijn.
Ik ben toen het net wat minder stortte naar buiten gegaan om de situatie te gaan bekijken.
Veel valt er in het donker natuurlijk niet te zien. Met m'n zaklampje van mijn iPhone heb ik gezocht naar oude overtrekken om die op te hangen.
Het is gelukt, dat kon ik s morgens dan weer wel zien. Ze waren allemaal nog droog en gelukkig. Ik denk dat ze ook grotendeels van de nacht in de bench gelegen hadden.


Het is bijna de hele dag nat gebleven. Elke keer kwam er een flinke plens water naar beneden. De honden hebben zich vandaag grotendeels binnen vermaakt. Buiten was het net de camping, zo'n zompig grasveld met modderplassen. Nou houden de honden wel van zompige grasvelden, maar dit was ze ook te gek. Zelfs de schuwe mama die niet zo schuw meer is heeft de hele dag op de bank gehangen. De afgelopen twee dagen heeft ze daar s nachts ook gelegen. Heel grappig. Dat wil ze dan graag, maar weet niet zo goed of dat mag. Dan doet ze of ze naar buiten loopt en gaat dan om het keukenblok en via de andere kant van de tafel toch weer terug en kruipt weer op de bank. 
Ik doe daar niet moeilijk over. En met dit snertweer al helemaal niet.
En dan de tweeling. Die had ook een leuk plekje gevonden om zo de dag door te komen.


Jones voelde zich buiten gesloten. Hij vroeg zich ernstig af waar zijn kussen was. Sorry Jones, morgen zoek ik er eentje op.
Ondertussen was er ook een melding binnen gekomen waar echt even iemand moest gaan kijken.

Deze magere hond had met spoed hulp nodig. In ieder geval eten. 
Ik woonde er het dichts bij in de buurt. Het was even een moment uitzoeken dat het droog was om te kunnen gaan. Dat viel nog niet mee, het was echt meer nat dan droog.
Helaas kon ik hem niet vinden. We hadden wel een adres doorgekregen, maar daar was dit hek niet.
Lastig. Morgen ga ik nog een keer kijken. Dan hoop ik ook de melder gesproken te hebben.
Deze ukkies kwam ik wel tegen. Zittend in de regen.


Je zou ze toch allemaal willen meenemen! Maar ja, dan zitten er volgende week zeker weten weer twee nieuwe. Voorlichting over hoe het anders kan is dan zinvoller. 


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten