vrijdag 29 december 2017

Kopzorgen

Het vuurwerkgeweld is hier nu toch echt wel losgebarsten. Gelukkig regent het regelmatig waardoor de jeugd naar binnen vlucht en het afsteken even laat voor wat het is.
Maar desondanks heb ik er een paar die het verschrikkelijk vinden. Luna spant de kroon.
Elk jaar weer is het een hel voor haar. Vorig jaar ben ik begonnen met angstremmende medicatie en dat hielp heel goed. Dit jaar help ik haar weer met wat extra medicatie.
Ik kan haar niet tot 2 januari zo bibberend onder de tafel laten liggen.


We zijn van vanmiddag met de eerste dosis gestart. De andere bange honden die wel minder bang dan Luna zijn krijgen vanaf morgenavond of zondag de eerste dosis. 
En dan Sjakie aka Duvel, die gaf ons ook kopzorgen!
Die was vanaf vanmorgen spoorloos verdwenen. Hij verscheen niet bij het eten en ook later op de dag geen Sjaak. Nou wil het dat exact een jaar geleden precies op dezelfde datum poes verdween en nooit meer opdook. Het zou toch niet he! De hele dag en avond was er geen kat te bekennen.
Ondertussen waren wij naar de jaarlijks terug kerende vuurwerkshow geweest. Alle jaren was hij bij de 
bouwmarkt elders op het eiland. Dit jaar werd het vuurwerk bij de nieuwe bouwmarkt afgestoken en dat is hier vlakbij. We konden het lopen. Het was een vuurwerkshow in de achtertuin.


En terwijl we na de show thuis nog even op de bank zaten hoorde ik katten gemauw. Ergens in de verte klonk het klagelijk geluid van een kat.
Met een zaklamp door het hek van de buren schijnen leverde niks op. Erik is nog omgelopen om daar te roepen en bij de buren aan te bellen, maar die waren niet thuis.
Het gemauw hield weer op en een tijd bleef het stil. Tot een half uur erna. Ik hoorde weer gemauw en het leek dichterbij te komen. En ineens stond Sjakie in de tuin. Gelukkig! Iedereen slaakte een zucht van verlichting. Niet weer hetzelfde verdrietige einde als vorig jaar. 
Ik denk dat Sjaak ergens opgesloten gezeten heeft en dat de buren nu pas thuis kwamen.
Hij was in ieder geval blij weer vrij te zijn en behoorlijk uitgehongerd. Hij heeft zich heerlijk tegoed gedaan aan een bakje blikvoer. En wij kunnen nu met een gerust hart gaan slapen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten