woensdag 27 december 2017

Lekker saai

Wat was het heerlijk om even offline te zijn en niet te hoeven na denken over wat ik zou gaan schrijven. Op zulke dagen als kerst hoop je eigenlijk heel saai niks mee te maken. En gelukkig was dit deze kerst ook het geval. 
Kerstavond 23.35 had ik nog wel een gemiste oproep. Later in de berichten zag ik een noodkreet voor vier pups. Tja mensen wat verwachten jullie van ons? Wij zijn ook maar vrijwilligers met een eigen leven en een gezin.
Wat denk je dat wij om 23.35 nog meer kunnen doen dan jij zelf? Iedereen heeft toch wel een badkamer waar ze zo lang of in ieder geval tot de volgende ochtend in zouden kunnen? Uiteindelijk bleek het om pups te gaan die van een zwerver waren. Niet een zwerfhond, maar een zwerver. Hij laat de pups express geboren worden, steelt pups uit tuinen enzovoort puur om te verkopen en daar dan weer drugs van te halen. Door het kopen van zijn pups stimuleer je z'n handel. En nee het heeft echt totaal geen zin hier over aangifte te doen. Is prioriteit 0,0. Beter dus om ,helaas voor de pups, de zwerver en zijn zielige verhaaltjes te negeren. Hoe vervelend dit dan ook voelt.
De kerstdagen waren dus rustig, in hoeverre je over rust kan spreken met m'n hele roedel.
Maar de honden hebben het goed gedaan. Ze hebben het kerstdiner ongeroerd gelaten en ook mijn kerstboom staat nog steeds. Af en toe kletst er een bal uit, maar dat komt niet eens door de honden.
De boom is aan het uitdrogen waardoor de takken gaan hangen en de haakjes van de takjes afglijden.
We hebben elkaar kerstkadootjes gegeven. Maud had een aardige koffer vol. Voor mij had ze onder andere een puzzel. Ik vind vooral de Jan van Haasteren puzzels geweldig. Lekker chaotisch.
Nu we niks moesten en vooral even de tijd hadden ben ik er meteen aan begonnen.


Voor de hondjes hadden we ook wat kerstkadootjes. Een paar nieuwe speeltjes. Ach, hebben ze weer wat te slopen want daar eindigt het over het algemeen mee.


En dan traditie getrouw is de maaltijd voor de dieren altijd met een toefje slagroom. Dit doen we al 25 jaar. Toen we hiermee begonnen hadden we twee katten. Die kregen met kerst een blikjes Whiskas met hele stukken vis. Whiskas was voor ons toen echt een duur merk wat we vrijwel nooit kochten, maar met kerst wel. En dus dat toefje slagroom omdat Quinn, onze kat, daar zo gek op was. En dat zijn we elk jaar blijven doen. Geen Whiskas voor de honden uiteraard. Maar dat toefje slagroom hebben ze gehad.


Nu maken we ons op voor oud en nieuw. Morgen halen we medicatie op voor Luna. Die trekt het anders niet. We zullen zien of de rest ook nog wat nodig heeft of het zo redt. De verkoop van vuurwerk is gestart en daarmee het afsteken ook. Hierdoor weet ik dus ruim op tijd hoe veel moeite de andere honden er mee hebben en kunnen we nog maatregelen nemen. Laten we hopen dat het meevalt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten