donderdag 7 december 2017

Conservatief

Vandaag was de officiele uitreiking van het diploma dat Erik gehaald heeft.
We hebben lang nagedacht en opties bekeken, maar ik zit dus nog op Curacoa en Erik is in Ierland.
De tickets waren voor ons te duur om even op en neer te gaan. Daarbij moest Youri gewoon naar school en moeten de honden ook gevoerd worden. Gelukkig is een ticket van Amsterdam naar Ierland een stuk goedkoper en is Maud als afgevaardigde naar Ierland gegaan, samen met Erik zijn broer.
En zo werd ik vandaag toch nog helemaal op de hoogte gehouden van de hele ceremonie.
Het is zo officieel dat geslaagde dienen te komen in een toga. Die moet je dus van te voren huren. In welke graad je afgestudeerd bent bepaald hoe je toga eruit ziet. Hoe hoger, hoe meer franje.
Echt zo lekker conservatief Engels.


Daarna was het natuurlijk tijd voor een borrel en een feestje.


Het is erg koud heb ik begrepen. Winterjassen, sjaals en handschoenen zijn er echt nodig.
De kerstsfeer is zo heerlijk authentiek. Dat is echt wel even anders dan hier. Ze doen hier hun best hoor, maar toch vind ik het zoals de straten van Ierland echt mooier.


Hoog op mijn wensenlijstje staat nog eens kerst in new York. En dan graag met sneeuw. En dan oud en nieuw vieren op time square. Dat lijkt me echt fantastisch. Je moet wat te dromen blijven hebben toch!
Wie weet word ik nog eens beroemd en ben ik genoodzaakt buiten Nederland vakantie te vieren omdat ik anders voortdurend herkent word. Je weet het maar nooit toch?
Ik was vanmorgen zeer verrast dat mijn stukje dat straks in de documentaire over het leed op Curacao komt gedeeld was door Animal Today. 18 Januari gaat deze film/documentaire in Nederland in première. Daarna komt hij deze kant uit. Ik hoop dat dit hier groots aangepakt wordt. Veel ministers en hoge piefen uitnodigen en daarna op scholen tonen. Hoe meer hoe beter. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten