dinsdag 26 september 2017

Wegen zonder taart

Het was vandaag zoals zovele dagen weer een productief dagje.
Gisteravond laat was ik nog op stap. Ik werd gebeld door een foster dat zij onderweg naar huis een moederhond met vier pups zagen lopen. Ze liepen gevaarlijk docht langs een drukke weg.
Ze waren ze gevolgd en belande bij een woning waar niemand aanwezig was. Ze wilden ze vangen en of ik wilde helpen. Het was gelukkig vrij in de buurt dus ben ik 's avonds nog op pad gegaan.
Op éen pupje na is alles in de auto meegegaan met de foster. 
Vanmorgen ben ik nogmaals naar het huis gereden. Deels om te kijken of ik het laatste pupje nog kon vinden, maar ook om te kijken of er misschien toch iemand thuis was. En jawel, dat was er.
Deze mevrouw vond het wat vreemd dat haar honden weg waren. Ik heb haar uitgelegd waar ze liepen. Daar schrok ze toch wel van. Ik heb een tijdje met haar staan praten en samen zijn we er uit gekomen dat ze van de vier pups er zelf eentje houdt en ze wil heel graag de mama weer terug, want die had ze al van pups af aan. Toen ik haar vroeg of we haar konden helpen om de mama hond te steriliseren riep ze heel graag! Dat gaan we dus doen. Dan komt de gesteriliseerde mama met de pup terug en zoeken wij voor de andere drie een nieuw baasje. En in de tussentijd dat de moederhond geholpen wordt, gaan we ook helpen het hek op orde te maken zodat de honden niet opnieuw door het gat richting de gevaarlijke weg lopen. Op deze manier helpen geeft net zo veel voldoening als een fosteren. Ik ben blij dat ik vandaag terug gereden was.
In de middag hebben we de keukenweegschaal eens voor iets heel anders ingezet dan voor een taart pakken. Bij twee fosters in de buurt zitten 15 pups. Die moesten allemaal ontwormt worden.
Maar voordat je ze dat geeft, moet je weten wat ze wegen. Op die manier geef je de juiste dosis.
Dat gaf natuurlijk schattige plaatjes.



De laatste dame smokkelt een beetje. Ze heeft liever niet dat we haar exacte gewicht weten. 
Nog even een groepsfoto en door naar de volgende.


Die zijn nog een stuk kleiner. Maar ook toe aan een ontworming.


Om op te vreten toch. Nou ja, pups zijn leuk, maar we hebben ze natuurlijk liever niet.
Dat ik die vrouw nu help met haar hond steriliseren is precies wat we willen. Er zijn meer dan genoeg honden op het eiland.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten