maandag 11 september 2017

Een lekker bakkie

De totale ontreddering van de inwoners van St Maarten ontgaat ons niet.
Er worden vele initiatieven genomen om de mensen daar te helpen. Wij hebben flink de kledingkasten doorgespit en alle blikken voeding die we hadden meegegeven. En zo zijn er veel mensen die hun steentje bijdrage of zelf een inzamelingsactie beginnen. Dat Curacao als hop over gebruikt wordt krijgen wij niet zo mee. Het zal op Hato voornamelijk drukker dan normaal zijn, maar daar merken wij niks van.
Wat wel even anders ging dan gepland was de zaalvoetbaltraining van Youri. Youri wil zich oriënteren op een andere sport. Maar voordat hij tennis echt gedag zwaait wil hij eerst even proeven of het bevalt.
De training is op maandagmiddag om 16.30. Ik had er mijn programma op aangepast. 
Maar al vrij snel vanmorgen kreeg ik bericht dat de training niet door ging. Er zitten evacués uit St Maarten in de gymzaal. Tot nader orde dus geen voetbal.
Dat maakte dat ik vanmiddag in alle rust naar tui kon voor het ophogen van de bagage voor de reis van Eros en Tino. Ik hoefde me niet te haasten, ik hoefde nergens voor op tijd thuis te zijn.
Ik stapte vol goede moed naar binnen met het idee dat het wel rustig zou zijn. Geen hoogseizoen, dus geen mensen. Maar dat was een hele foute inschatting. Het zat bommetje vol. Er lopen ook wel wat interessante aanbiedingen, misschien dat iedereen daarvoor kwam? Ik denk dan, boek dat toch lekker online, veel makkelijker! Het is dat bagage ophogen niet online kan, anders had ik dat echt wel gedaan!
Maar volle bak dus, dat zou lang zitten worden. Na een uurtje lustte ik wel een bakkie koffie. 
Ik druk op het knopje cappuccino op het apparaat en de stroom knalt eruit. Ik kijk wat rond en vroeg me af of ik dit nu door mijn bakkie veroorzaakt had. Alles was uit, airco, computers, kassa, alles. Buiten zagen we dat de stoplichten het ook niet deden. Ook door mijn bakkie koffie? Zou toch niet! Ik zeg niks.
Iedereen begon wat onrustig te worden en op te staan. Een medewerker van TUI komt melden dat ze nu niks voor de klanten kunnen betekenen en met Aqualectra zou bellen om te horen wat het probleem was. Het probleem was vast mijn bakkie, maar ik zeg niks.
Inmiddels vertrekken er al klanten, die zagen het al niet meer gebeuren binnen nu en korte tijd.
Ik hield het toch even vol, je weet maar nooit. Dadelijk is ineens de stroom terug, heb ik een bakkie en ben meteen aan de beurt. Helaas ging het niet zo. De TUI medewerkster kwam vertellen dat Aqualectra aangaf dat het een grote storing was waarvan ze niet konden zeggen hoelang die ging duren. Mmm jammer en vervelend van mijn tijd die ik hier al gezeten heb. 
Ze gingen sluiten en verzochten iedereen die er nog was vriendelijk het pand te verlaten.
Mijn lege kartonnen bekertje stond nog onder het apparaat. Geen bakkie koffie voor mij en geen opgehoogde bagage. Morgen moet ik er dus weer langs. Mooi dat ik geen koffie neem! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten