woensdag 6 september 2017

Gekkenuurtje

Vanmorgen vroeg las ik vele berichten over de orkaan Irma die over de bovenwindse eilanden is gegaan.
Die heeft echt met enorme krachten huisgehouden en ontzettend veel ravage aangericht.
Ik hoop met heel mijn hart dat de mensen niet alleen zichzelf in veiligheid hebben gebracht, maar ook de dieren. Vooral de dieren die geen kant uit konden, die dag en nacht aan een ketting vast gebonden zitten. Vaak ook nog eens aan een boom. Iedereen kan wel bedenken wat er met bomen in combinatie met orkanen gebeurd en vervolgens dus daarna met de hond. Brrr ik krijg er echt kippenvel van.
Hoe de situatie nu is is nog onbekend. Er is geen stroom meer en hulpdiensten kunnen nog niet veel uitrichten. Er is vanuit Curacao een marineschip met hulp die kant uit. En morgen zal er nog meer hulp vanaf Curacao gaan komen. Laten we hopen dat er alleen materialistische schade is en het verder geen mensen en dierenlevens heeft gekost. Over de mensenlevens zullen we nog wel lezen. Over hoeveel dieren het niet overleefd hebben zullen we nooit exact te weten komen.
Ondertussen was het hier inderdaad zo gruwelijk warm als ze voorspeld hadden. In de ochtend ging het nog redelijk, maar vanmiddag was het zo warm dat stilstaan al voldoende was om te zweten. 
Ondanks dat ik airco in de slaapkamer heb, maak ik daar overdag vrijwel nooit gebruik van.
Het wordt er namelijk niet echt beter op. Op het moment van in de airco zijn is het aangenaam, maar ik heb meer te doen dan alleen in m'n slaapkamer zitten. Zodra je er dan weer uitkomt krijg je een klap in je gezicht van de warmte waar je dan weer inloopt. Het voelt dan nog warmer dan ervoor. Dus schiet je er niet zo veel mee op. Gewoon maar buiten in de schaduw blijven en niet te veel ondernemen. 
Het is me redelijk gelukt. De honden doen dat echt beter dan ik. Is het warm dan zijn ze rustig, gaat de zon onder, dan komen ze in beweging. Eigenlijk altijd tussen 12.00 en 14.00 liggen ze languit op de tegels. Het voelt als kinderen die een middagslaapje doen. Een soort van serene rust.


Wil je ons niet storen baas! 
Met deze hitte blijven ze wel langer dan tot 14.00 uur bedaard. Nu was het pas rond 19.00 uur toen ze eindelijk gekkenuurtje konden houden. Normaal is gekkenuurtje om 16.30/17.00 uur. Gekkenuurtje is ook een soort orkaan, maar dan in de afgezwakte vorm van een storm. Er zijn er een paar die echt even hun energie kwijt moeten en vele rondjes dwaas rennen en met druk met elkaar spelen. 
Als kinderen heel druk doen is er de uitdrukking dat het de dag erna vast zal gaan stormen. Gelukkig hebben ze die uitdrukking niet bedacht bij mijn honden, want dan zou het echt elke dag gaan stormen. Wat kunnen zij druk doen! Maar ook wel weer leuk om te zien hoor, hoeveel plezier ze hebben en gelukkig ze zijn.
Nog even een foto van onze ADHD Alexa en tot morgen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten