zaterdag 16 september 2017

Positieve berichten

We begonnen de ochtend meteen met goed nieuws! Tino en Eros zijn goed aangekomen en ieder naar hun eigen huisje vertrokken. Ze zullen moeten wennen aan een leven zonder elkaar, maar ik weet zeker dat het goed komt. Tussen de nieuwe baasjes zijn al ideeën ontstaan om speelafspraken te maken.
En verder zien ze natuurlijk genoeg andere hondenvriendjes. Nu nog een beetje wennen aan het Nederlandse druilweer en ze zijn helemaal geïntegreerd.
Daarna meteen door naar het volgende goede nieuws. Het bruine kleine meisjes frummeltje is gereserveerd en gaat naar Nederland. Één foto was genoeg om van twee mensen de harten te laten smelten.


Kijk, ik weet natuurlijk wel wat ik zend ;-) 
Ze kan alleen nog lang niet weg. Dat duurt nog een week of 10. In die tussentijd kan ze nog wat verder groeien en opbloeien.
Dat laatste doen ze al heel goed. Ze hebben dikke pret met elkaar en hebben de eerste speeltjes ontdekt. 


Hier wordt druk gespeeld met een stuk oranje wuppie. Die blijven alle honden geweldig vinden! Gelukkig door de inzameling van vorig jaar heb ik er nog een paar op voorraad. Dat is maar goed ook, want na een tijd vallen ze uit één en dan vinden de grote er niks meer aan. De kleintjes wel! Die zijn tevreden met 10 centimeter wup.
Op naar het volgende goede nieuwsitem. Kijk eens wie dit is?


Het is Joep. De hond die achtergelaten werd in een doos. Twee weken geleden nog onder de schurft en met flinke korsten. En zie nu! En hij is zo happy! Daar word je zelf toch ook blij van!
En dan ben ik nog niet klaar met de positieve berichten. Erik is namelijk vanmiddag thuis gekomen.
Redelijk onverwachts toch wel. De eerste berichten waren dat ze wel twee weken weg zouden zijn.
Tot ineens gisteravond het bericht kwam dat ze vandaag terug zouden komen. Er waren collega's uit Nederland overgekomen die de taken konden over nemen. Hierdoor konden ze afgelost worden en naar huis. Het bleef even onduidelijk hoe laat en hoe, maar om 15.00 uur was hij er dan toch echt!
Zwaar vermoeid van wat hij gezien en gedaan heeft. Orkaan Irma heeft vrijwel alles weggevaagd.
Helaas zien we op social media filmpjes van plunderingen en negatieve verhalen over hulpverleners. 
Dit geeft een zeer vertekend beeld. Dit is natuurlijk maar een fractie van de bevolking die dit gedrag vertoond. Het overgrote gedeelte is intens blij met alle hulp. Maar die verkeerde filmpjes maken wel dat mensen minder het gevoel hebben dat ze het eiland moeten helpen. Want ze zijn ondankbaar en crimineel. Mensen, ik heb van Erik gehoord hoe het er daar aan toe is en hoe zwaar men het heeft.
Je wilt echt niet in de schoenen van deze mensen staan! Alles weg, geen water, geen stroom, geen voeding. Totaal afhankelijk van derden. En dat zijn wij! Laat je niet leiden door het enkele filmpje, maar help mens en dier op St Maarten door een bijdrage te doen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten