maandag 18 september 2017

Raar verhaal

Het was een beetje gekke dag vandaag. Erik zou vrij zijn, maar dat was hij niet.
En ik had eigenlijk niet meer dan alleen de ortho met Youri op het programma staan, maar daar bleef het ook niet bij.
De hele dag stond online al in het teken van een hondengezin met acht pups. Daar waren we zaterdag al mee bezig geweest. De pups waren zelfs al even bij de foster geweest, maar binnen 10 minuten ook weer opgehaald. Toen waren ze nog zonder moeder. Hoe en wat verder van het verhaal laat ik maar even in het midden. Het is namelijk best wat raar gegaan.
De moeder met pups werden vanmiddag aangeboden bij het asiel. Daar had ik vanmorgen ook al contact mee gehad. Zij belde mij nu om te vragen of we de pups konden ophalen. De pups waren veel te jong voor het asiel en een hok voor moeder met pups was er ook niet. Zij konden ze echt niet houden.
En zo kwamen ze twee dagen later toch weer bij de foster aan waar ze zaterdag ook waren.
Snap je het nog? Nou ik niet en ik heb het ook opgegeven. Wat ik wel weet is dat Rescue Paws nu een moeder met vijf van de oorspronkelijk acht pups opvangt. Er waren er al drie weg gegeven. We hebben de persoon die ze bij het asiel gebracht heeft dringend gevraagd de laatste drie ook nog bij de foster te brengen. Dat is echt veel beter voor de vorming van de pups. Over drie weken kunnen ze dan alsnog opgehaald worden. Ik hoop dat ze het doen.
Mama is nog erg ontdaan van het hele avontuur. Ze is ontzettend mager. Je zou denken dat ze berehonger heeft. Heeft ze vast ook, maar als je voer voor haar neerzet laat ze het door de pups opeten. Dat gaan we dus anders doen. Pups uit de buurt en mama even alleen laten eten.


De pups hebben we één voor één met frontline spray ingemasseerd. Dat was hard nodig, want we zagen de vlooien gewoon lopen!


Dat masseren was eigenlijk best lekker. Ze zijn gelukkig mensgericht en sociaal. En dat terwijl ze onder een berg afval vandaan komen.


En straks maar weer ons best doen om deze vijf ook weer aan de man te brengen.
Ze hebben hun looks in ieder geval vast mee.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten