maandag 2 mei 2016

Passen en meten

Ondanks dat vandaag de dag van de arbeid werd gevierd kwam toch één van de medewerkers van het bedrijf dat onze kennel sponsort langs om aan het werk te gaan.
Hij voelde zich verantwoordelijk om toch door te gaan omdat hij graag wil dat het morgen af is.
Thuis had hij alvast wat voorwerk gedaan en de deuren in elkaar gelast. Deze kwam hij vandaag ophangen.
Vanmiddag had ik toeristen uit Nederland met hun zoontje van 8 die heel graag langs wilde komen om puppy's te aaien. Hij had in Nederland wat speeltjes gekocht die hij hier graag zelf wilde geven.
Dat kan natuurlijk altijd. Na het speeltjes geven lonkte ons zwembad toch ook wel heel erg. 
Nou neem dan ook nog maar even een plons. Zo wordt langs de puppy's gaan toch wel een heel bijzonder uitje.
Lilly en Layla vertrekken nu definitief op 10 mei naar Nederland. De voorbereidingen zijn al in volle gang natuurlijk. De vluchtbegeleider heeft de taak om het gewicht van zijn bagage te upgraden.
Hiervoor is extra informatie nodig zoals het gewicht van de bench met honden en de afmetingen.
Passen en meten dus. Met hulp van Lilly en Layla natuurlijk.
Om het gewicht te weten te komen moesten ze vast in de bench. Niet zo'n probleem, want ik gebruik de bench waar ze nu in slapen. Bekende geur, ook strakjes als ze naar Nederland vliegen.
Deurtje dicht en op de weegschaal. Met bench en al zijn de dames 26,5 kilo. 
Daarna het meten. 


Goed zo, even vasthouden dan trek ik hem door tot de andere kant. 85 centimeter. Prima, meer dan genoeg voor die twee rakkers.
Daarna de hoogte en breedte nog en we zijn kompleet. Ze moesten is weten waarom we dit allemaal doen. Maar in Nederland staat een prachtig gouden mandje te wachten. De nieuwe baasjes staan te popelen om ze in ontvangst te nemen. Het was ook lang wachten voor ze. Maar ja, de regels zijn nu eenmaal niet eerder vliegen dan met 15 weken. Even geduld, maar dan krijg je ook wat.
Twee donderstenen van 8 en 9 kilo schoon aan de haak. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten