maandag 16 mei 2016

Het was oke

Waar in Nederland het gros van de mensen vrij was, hadden we hier een gewone school/werkdag.
Nou ja, niet helemaal waar. Youri had vandaag sportdag. Ze hoeven zich hier niet druk te maken of het qua weer wel kan. Er is nog geen sportdag in het water gevallen. De enige die hier in het water vallen zijn de leerlingen. 
Ik heb er weinig over gehoord, dus het zal wel goed zijn. Zo gaat dat met puberzonen. Was het niet leuk of geen succes dan mag ik dat uren aanhoren. Was het een leuke dag dan hoor ik niet meer dan "het was wel oke". Ik zou best wel eens meer willen horen en weten, maar denk dat ik me dan beter ergens stiekem in een paar bosjes moet opstellen. Helaas is het al maanden droog waardoor er weinig groen meer is. Geen bosjes dus om mij achter te verstoppen. Ik zal het moeten doen met "het was wel oke".
Het was ook oke gegaan met de operatie van de twee honden die gisteren niet aan de beurt gekomen waren. Vanmorgen zijn ze geopereerd en vanmiddag kon ik ze weer thuis brengen.
Ik had gisteren de afspraak gemaakt met de zus van de eigenaresse dat de honden rond 13.30 gebracht zouden worden. Er zouden wat kinderen thuis zijn die de honden in ontvangst konden nemen.
Daar aangekomen was er natuurlijk niemand. Maakt niet uit. Ik heb de honden gewoon los gelaten in de tuin. Ze waren erg blij weer thuis te zijn.


Na het rondje dierenarts heb ik een krant gescoord. Voor de tweede keer werd er door de lokale krant aandacht besteed aan het examen op Bonaire. Gisteren werd Maud opgebeld om te vragen hoe het gedaan was en vandaag stond dit in de krant. Super leuk! 


Aan het eind van de dag had ik een afspraak met een toeriste en haar vriend. Zij hebben in Nederland een inzameling gehouden en een koffer vol spulletjes bij elkaar verzameld.


Vandaag waren ze in de gelegenheid om het langs te komen brengen.
Wat een enorme hoeveelheid en wat zijn we er blij mee! Koekjes, snoepjes, halsbandjes, riemen, etensbakken, speeltjes en pipetjes tegen vlooien en teken. Het zal verdeeld gaan worden onder alle fosters zodat alle hondjes in fostercare wat hebben.


Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen in Nederland lezen over het dierenleed op Curacao en bereid zijn een hele koffer op te offeren om er hondenspulletjes in te doen. Echt hartverwarmend en meer dan oke!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten