dinsdag 10 mei 2016

Daar gaan ze

Eindelijk was het vandaag dan zo ver. De dag van vertrek. Voor Maud en voor Layla en Lilly, ook wel bekend onder Getsie en Derrie.
Wekenlang is er naar uitgekeken. 
Natuurlijk door Maud die zich al tijden heeft voorbereid op het examen.
Ze was er niet gespannen, maar juist heel relaxt onder. Ze heeft gedaan wat ze kon. Samenvattingen gemaakt, extra aangeboden lessen gevolgd en keurig altijd alle toetsen geleerd. Dat betekent dat je nu er wel klaar voor bent. 
Vanmiddag heeft de eerste groep zich op Hato gemeld. De leraren van wie de vakken deze week getoetst worden gingen mee. Voor Maud is dat morgen Nederlands. Als dyslect meteen één van de vervelendste vakken, maar dan heeft ze dat maar gehad.


En dan nu is het los laten en het overlaten aan de leerkrachten en de zelfstandigheid van je kind.
Ik heb er het volste vertrouwen in.
Behoudens dat het een intensieve week zal zijn, zullen ze vast en zeker ook een hoop lol hebben.
Morgen zal maud in de telegraaf staan. Alle vloggers zullen zich dan voorstellen en vertellen welk vak zij zullen filmen. Voor Maud is dit wiskunde op 23 mei. Wanneer haar vlog online komt zal ik dat natuurlijk zeker hier delen. 
Nadat ik Maud uitgezwaaid had ben ik weer terug naar huis gereden. Op naar het volgende afscheid.
Nog even de bench afgespoeld, deurtje erin gehangen, checken of alle papieren in het insteekhoesje zitten en natuurlijk elke keer als je langs de dames loopt even een extra aai over de bol.
Het is alweer even geleden dat ik Layla en Lilly in een kartonnen doosje aangeboden kreeg.
Nog zo jong dat ze niet direct aan het vaste voedsel konden en ik dagelijks bakjes Brinta stond te maken.



Nu zijn we 11 weken verder. De twee kleine pups zijn niet bepaald klein meer. Ze hebben zich ontwikkeld tot twee bijdehandjes die echt wel weten wat ze willen.
We hebben om ze gelachen en ons over ze verbaasd. En nu is dan eindelijk de dag gekomen dat ze oud genoeg waren om te vliegen. Hun nieuwe baasjes staan te popelen om ze in ontvangst te nemen.
Ik heb weer een ontzettend leuke lieve vluchtbegeleidster gevonden die de dames vanmiddag ontmoet heeft en morgenochtend er voor zorgt dat ze door de beroemde schuifdeuren komen.
Ik heb met een extra dikke knuffel afscheid genomen van deze twee kanjers die weer een bijzonder plekje in mijn hart hebben gekregen. Vaarwel Layla en Lilly. Geniet van jullie meer dan gouden mandjes!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten