donderdag 26 november 2015

Op tijd

Voor de kinderen was deze dag geen normale schooldag, maar hadden ze sportdag.
Best leuk om sportdag in een ver warm land te hebben. Je doet namelijk hele andere dingen dan dat ze vanuit Nederland gewend zijn.
Maud kon windsurfen en suppen. Suppen doe je op een grote plank. Al staand moet je jezelf vooruit zien te krijgen met een roeispaan. Best vermoeiend voor je armen.
Youri heeft hardgelopen, gezwommen en beachvolleybal gespeeld. 
Om om de plek waar gesport werd te komen had school bussen ingehuurd. Kinderen uit de omgeving van school konden met de bus. Woonde je dichtbij de sportplek dan mocht je rechtstreeks daar naar toe.
Ik zou bijna zeggen het ging op zijn Antiliaans. Nee, ik wil niet dicrimineren en ook niet (ver)oordelen, maar frapant was wel dat de bus een uur te laat kwam. Hierdoor kwamen de kinderen dus ook een uur later op de sportplek. Beetje jammer. Als het nou alleen de heenweg was zou ik niet zo hard oordelen, maar op de terugweg gebeurde het gewoon weer. Weer hebben die kinderen een ruim uur staan wachten op de bus. En nu niet alleen de kinderen, ook de ouders die bij school klaar stonden.
Daar zaten ouders tussen die om 12.30 hun basisschoolkind opgehaald hadden en om 12.40 hun andere zoon of dochter verwachtte. Uiteindelijk was het 13.45 voordat de bus er was! 
Natuurlijk is het zo dat men het hier niet zo nauw neemt met tijd. 'Neem de tijd' is meer het motto van hier. Moet je die tijd wel hebben!
Tijd werd het vanmiddag vanzelf om Erik weer te ontvangen. Met een kleine vertraging was hij dan eindelijk onderweg naar huis.



Na een kleine week Nederland zat daar het werk er weer op. Met een beetje geluk was dit nu voor dit jaar de laatste buitenlandreis.
Ik mag het hopen.
Ik had vanmiddag een afspraak met een meneer van de pestcontrol. Hij kwam even naar de tuin kijken om in te schatten wat nodig was en wat hiervoor de kosten zouden zijn.
Zie hier vijf van de zeven killerdogs. Je ziet ze denken, neem je tijd, maakt niet uit. We doen alsof we heel lief en leuk zijn. Maar één verkeerde beweging en we komen er alle vijf aan. Grrrrr.


Gelukkig voor deze meneer was hij op tijd weg.

1 opmerking: