maandag 23 november 2015

Aan de lijn


Ik heb goed nieuws, dus daar beginnen we dan ook gelijk maar mee. Is ook wel eens leuk toch?
Boris gaat de mooiste kerst van zijn leven krijgen. Hij gaat naar Nederland!
Er moet nog het één en ander gebeuren voordat hij kan gaan, maar hoe mooi is het dat er een gezin in Nederland Boris een gouden mandje gaat bieden!
Voor Boris zal het best pittig worden. Een heel nieuw bestaan met nieuwe mensen om hem heen.
Maar het gaat helemaal goed komen. Hij is zo aan het groeien! Ik denk juist dat hij in Nederland beter tot zijn recht komt. Hij ligt namelijk graag binnen bij het baasje. Ook kruipt hij graag op de bank of op bed. Ik denk dus dat hij een mand met zacht kussen heerlijk gaat vinden.
Aan mij nu de taak om Boris vluchtgereed te maken. En nog iets veel belangrijkers, ik moet hem gaan leren om aan de lijn te lopen. Daar zal hij enorm aan moeten wennen.
Gelukkig is hij erg op eten en koekjes gefixeerd. Ik denk dat ik hem met lekkere hapjes wel mee ga krijgen. Gelukkig hebben we nog even. Hij gaat pas 19 december. 
Dit zal weer een heel moeilijk afscheid gaan worden. Boris heeft alle vertrouwen in mij en is erg aan mij gehecht. Om het positieve hierin te blijven zien, hij kan het dus wel! Hij durft zich te geven aan mensen die hij vertrouwd. Hij is geen hopeloos geval dat altijd maar blijft wegrennen en zich verstoppen.
Dit maakt dat ik er het vertrouwen in heb dat het goed gaat komen. Het gezin is eerlijk voorgelicht en lezen het blog mee. Ze weten uit welke situatie hij kwam en hoe hij eraan toe was. Ze weten dat Boris tijd nodig zal hebben en dat ik niet kan inschatten hoe lang. Ze weten dat hij ondanks alles een lief zachtaardig karakter heeft en daar willen ze voor gaan. Er voor gaan om hem te leren genieten, er voor gaan om hem te leren vertrouwen en er voor gaan om hem een prachtig leven te bieden.
Ik vind het nu al moeilijk, maar ik ga er ook voor. Morgen beginnen we met het omdoen van de halsband.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten