maandag 16 november 2015

Beetje lawaaierig

Het was me een nachtje afgelopen nacht.
Het idee om de vier hondjes even op te vangen totdat het baasje zich zou melden werd natuurlijk even anders. Er kwam geen baasje en de vier hondjes moesten hier overnachten.
Maar mijn bed en breakfast in het hok was niet wat ze in gedachte hadden. Ze hadden liever een verblijf met ruime kavel.
Dit lieten ze weten door behoorlijk te keer te blijven gaan in het hok. Niet echt prettig als je wilt slapen.
Dan maar mijn fosterhondjes naar binnen en de logees los in de tuin.
Ze waren erg blij met hun bevrijding. Ze bleken namelijk zindelijk. Direct nadat ze los waren werd er uitgebreid geplast en gepoept. Dat moest opluchten, dat kan niet anders.
Toen begon het volgende circus. Telkens als ze langs het raam liepen gingen de honden binnen weer als een malle tekeer. Dit was moeilijk te voorkomen, want juist precies nu heb ik een aantal gordijnen bij de stomerij. Ik kon de honden slecht uit het zicht houden. Dan maar stoelen voor het raam.
Inmiddels was het al 01.30 en werd ik er al aardig wanhopig van. Bink bleef blaffen naar de honden, dus die verhuisde naar mijn slaapkamer in de hoop dat hij door het geluid van de airco niet meer overal op zou reageren.
Dan denk je dat je alles wel gehad hebt, zijn deze hondjes gewoon super waaks. Alles wat voorbij komt kregen we mee. Ook elke blaf van de buurthonden wordt door dit kwartet beantwoord.
Ik heb het nog 04.00 uur zien worden. Mijn buurvrouw ook. Die was ook wakker door de honden.
Ach, hebben we midden in de nacht nog maar even met elkaar geappt.
Gelukkig, en daar was ik nu echt heel blij mee, hadden we al op zondag bericht gekregen van de eigenaresse van het dierenasiel dat zij de honden wel tijdelijk konden opvangen.
Daar kon ik ze vanmorgen dan ook heen brengen. Ondanks dat ik geen fan ben van honden opsluiten in hokken, was ik er nu toch wel heel blij mee! Mijn nachtrust en die van de rest van het gezin is ook wat waard.
Toch was het wel sneu om ze daar dan achter te laten.



Dan loop je weg en zie je vier van die koppies kijken van wat doe je nou, waarom laat je ons hier!


Sorry jongens. Ik hoop dat jullie baasje je snel komt halen.
Tot op heden heb ik nog niks gehoord, denk dat ze er nog zitten.
Vanmiddag ben ik nog met Bink op stap geweest. Maar weer eens een keer langs de dierenarts. Was toch al wel weer even geleden dat we daar waren geweest, dus het werd de hoogste tijd.
Bink zijn schurft wordt niet minder. Er is nu een afkrabsel genomen om te kijken of hij een ander soort schurft of huidaandoening heeft.
Is helemaal niet leuk natuurlijk. Het krabben niet en de enting die er daarna ingezet werd ook niet.
Maar alles om Bink ook weer een mooie stoere bink te laten worden.



1 opmerking: