vrijdag 27 november 2015

Koopjesjacht

Eindelijk is het dan vrijdag. Het weekend in zicht. Lekker weer een weekend met elkaar, daar genieten we altijd van.
Maud was op tijd vrij vandaag. De klas is nog druk bezig met het schrijven en bewerken van hun p.o
Dit is het profielwerkstuk wat iedereen moet maken, presenteren en moet verdedigen op je mondeling examen. Best een belangrijk deel van je examen en fijn dat je er nu al mee aan de slag kunt.
Alleen Maud is al klaar. Het scheelt natuurlijk enorm dat het onderwerp een vrije keuze is. Je neemt dan natuurlijk iets dat je aanspreekt waardoor je extra gemotiveerd bent om ermee aan de slag te gaan.
Maud heeft gekozen te schrijven over restverschijnselen na een vroeggeboorte. Deze keuze komt voort uit haar toekomstplan. Kinderverpleegkundige worden. Nog maar een paar stappen voordat het zo ver is.
Omdat Maud nu vroeg vrij was kon ik eerder met haar op pad. We hadden onze zinnen gezet op koopjes, veel koopjes! Het was vandaag namelijk Black Friday. Iets waar ik in Nederland nog nooit van gehoord had en hier vorig jaar voor de eerste keer mee geconfronteerd werd. Dat was goed bevallen, dit jaar gingen we weer.
We begonnen vanmorgen bij Zuikertuinmall waar de veelal Nederlandse winkels zitten. DA drogist, Jamin, Rituals, top1toys en de Bruna. Vooral bij de Bruna hebben we onze slag geslagen.
Drie boeken in de opruiming voor 25 gulden. Omgerekend naar euro's is dat 12,50. Niet verkeerd dus, zeker niet omdat he gewoon goede titels waren. Niet eens heel oud. Ze moesten plek maken voor de nieuwe aankomende lichting en dus gingen deze er uit. Wij waren er blij mee. Ik bewaar ze nog even als kadootje voor onder de kerstboom.
Even heen en weer richting winkels, tennis, surfen, dierenarts, noem maar op. Ik maak heel wat kilometers. Ik zie soms echt de gekste dingen. Kinderen los op het middenconsol, mensen staan achterin een pick-up, auto's waarvan het een wonder is dat ze nog kunnen rijden. Soms ook echt gevaarlijk dingen. Zoals deze.


Een pick-up met aanhanger waarvan de lading een behoorlijk eind uitsteekt. Alleen een klein rood handdoekje wijst erna dat het uitsteekt. Verder ook geen verlichting op de aanhanger, helemaal niks.
Geen verlichting op aanhangers is hier eigenlijk gewoon. Dubbele kentekenplaten voor je aanhanger??
Er zijn erbij die het keurig geregeld hebben, maar het gros rijdt gewoon zo. Misschien mag dat ook wel. Ik heb geen idee of die regels hier anders zijn. 
Ik verbaas mij elke keer maar weer dat het toch altijd goed gaat. Ik lees nooit dat er kinderen door een voorruit zijn geslingerd. Of dat iemand zwaargewond is doordat hij op zo'n aanhanger is geknald.
Bijzonder eigenlijk. Ik hoop ook nooit zo'n krantenartikel te worden, dus ben altijd extra alert hier.
In de namiddag ben ik met Maud en Youri nog even op pad geweest naar het grote centrum. Ons doel was sportschoenen voor Youri. En dan graag met enorme korting. Helaas, daar zijn we niet in geslaagd. Die zoektocht doen we wel verder op een ander moment als het minder druk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten