vrijdag 4 september 2015

In beweging

Als je een hele dierentuin bezit wordt er natuurlijk ook wel eens een hond ziek.
Vaak zijn dat de pups. Die zijn het meest zwak en vatbaar voor van alles.
Ik heb al meerdere malen pups met diarree gehad. Soms gaat het vanzelf over en andere keren hebben we toch medicatie nodig.
Op dit moment heeft Puck diarree. Dat heeft ze al een paar dagen. Ik raak niet meteen in paniek. Diarree komt vaak voor en kan door van alles komen zoals ontworming, enting en verandering van voer. Puck had alles afgelopen week gehad, dus dacht ik dat het daaraan lag. Ook eet ze nog als een bouwvakker en speelt of haar leven er vanaf hangt. Geen zieke indruk dus, maar toch maar een overleg met de dierenarts. Het duurt nu wel erg lang. Nu dus een kuurtje voor Puck. 
Een drankje dat in haar bek gespoten moet worden. Vindt ze niks aan, maar helaas voor haar gaat ze daar niet over. 
Ik ben vanmorgen weer even met Luna op visite geweest. Geweldig vindt ze dat. Ze is dikke mik met de hond van daar. Zodra ze uit de auto springt is het feest. Als een dolle door de tuin.
Ted had ik ook meegenomen. Goed voor z'n socialisering. Die speelt natuurlijk nog niet echt, maar doet op zijn manier ook zijn ding. 
Ik kreeg een leuk speeltje mee naar huis. Even te leen om te kijken of mijn sappies dat wel snappen.


Het is een soort tol waar je koekjes in kunt doen. Dan draai je hem dicht en zet je hem neer.
De honden kunnen door er een tik tegen aan te geven de tol in beweging krijgen waardoor er een koekje uitvalt. 
En jawel! Storm snapt het. En ook Pip had het door. Toch knap van zo'n kleintje. Luna houdt niet van koekjes, dus die doet geen moeite. En Tico is toch niet zo knap als dat hij eruit ziet.
Vanavond kwam eindelijk Erik weer thuis.
Die was woensdag en donderdag gepland op een ander eiland. Gisteren zou hij naar huis komen, maar er kwam een spoedklus tussendoor. Hij zat al op het vliegveld en was al door de douane, kon hij weer terug.
Maar vandaag dus wel echt naar huis. Kon hij ook Ted ontmoeten en zien hoeveel vorderingen Pip en Saar weer gemaakt hebben. Alleen even Puck nu goed in de gaten houden. Hopen dat de medicatie snel aanslaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten